Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: деякі спостерігачі приїхали в Україну з метою допомогти одному конкретному громадянинові


Міністерство закордонних справ України скритикувало сьогодні заяву координатора короткострокової Місії спостереження за виборами ОБСЄ, голови делегації Парламентської асамблеї ОБСЄ Вальбурґи Габсбурґ Дуґлас із приводу відмови їй відвідати ув’язнену колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко.

Як заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, у міністерстві «рішуче відкидають» заяву про те, що відмова пенітенціарної служби представникам ПА ОБСЄ у відвідуванні Юлії Тимошенко якимсь чином підтверджує або спростовує попередні висновки, зроблені п’ятьма авторитетними місіями міжнародних спостерігачів за підсумками виборів. «Питання відвідування Юлії Тимошенко з виборами не має нічого спільного», – наголосив представник МЗС, як його цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

За його словами, ця заява «ще раз свідчить про те, що, на жаль, деякі спостерігачі приїхали в Україну, очевидно, не для того, щоб стежити за демократичністю та прозорістю виборчого процесу, а виключно з метою допомогти одному конкретному громадянинові України, чия політична позиція їм особливо симпатична».

Сьогодні спеціальний координатор короткострокової місії спостереження за виборами ОБСЄ, голова делегації Парламентської асамблеї ОБСЄ Вальбурґа Габсбурґ Дуґлас заявила, що відмова в зустрічі з колишнім прем’єром України лише підтверджує раніше висловлену спостерігачами ОБСЄ думку, що в Україні великий дефіцит демократії.

Державна пенітенціарна служба повідомляла, що запланована було на сьогодні зустріч тепер не може відбутися через голодування Тимошенко, яке вона оголосила вчора, з урахуванням рекомендацій лікарів і вимог відомчої нормативної бази на такий випадок.
XS
SM
MD
LG