Доступність посилання

ТОП новини

Віце-президентові Іраку винесли вже другий смертний вирок


Тарек аль-Гашемі в Туреччині, архівне фото
Тарек аль-Гашемі в Туреччині, архівне фото
Суд в Іраку заочно засудив сьогодні до страти одного з віце-президентів країни Тарека аль-Гашемі за звинуваченням у причетності до замаху на вбивство одного з чільників Міністерства внутрішніх справ.

Це вже другий заочний вирок смерті одному з чільників країни, який утік із Іраку, але досі обіймає посаду віце-президента. Перший йому винесли в вересні за звинуваченнями в організації «загонів смерті» зі своїх охоронців і причетності до організації вбивств двох іракських діячів.

Проти нього висунені також інші звинувачення, які розглядаються в окремих справах.

Тарек аль-Гашемі, найвищий в Іраку урядовець-суніт за вірою, переховується від влади й нині перебуває, як вважають, у Туреччині, яка дала йому дозвіл на проживання і заявила, що не має наміру видавати його навіть за попередженням Інтерполу. Він уже називав звинувачення політично мотивованими і сфальсифікованими і заявляв, що не вірить у судову систему Іраку і боїться за своє життя. Натомість він сам звинувачував прем’єр-міністра Іраку Нурі аль-Малікі, шиїта, в кампанії проти нього з метою узурпації влади його прибічниками.
XS
SM
MD
LG