Доступність посилання

ТОП новини

Розстріл охоронців у «Каравані» – не єдиний злочин Мазурка, вважають у МВС


Начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник вважає, що розстріл охоронців у «Каравані» – не перший злочин Ярослава Мазурка. Про це він заявив в інтерв`ю газеті «Комсомольская правда в Украине».

«Враховуючи, як він холоднокровно діяв у «Каравані», то це не та людина, яка вперше скоїла злочин. Мало того, що стріляв без коливань, у нього на пістолеті була сітка для уловлювання гільз. А чому? Та тому, що на гільзах залишається те, що навіть після високої температури експертам вдається вилучати й потім ідентифікувати», – сказав Фаринник.

«Якщо враховувати, що Мазурок все-таки скоїв не один цей злочин, природно, що коли він почув про намір охорони викликати міліцію, то зрозумів, що по пістолету почнеться робота конкретна, і гріхи його стануть відомі. Психологічно він був готовий до того, щоб вбивати. Він знав, що після цього почнеться паніка, страх і його не затримають беззбройні люди», – додав Фаринник.

Він також сказав, що, незважаючи на відсутність кулі, яка призвела до смерті Мазурка, в міліції «достатньо доказів, щоб вивчити особливості зброї, з якої стріляли, й переконатися, що саме за допомогою цієї зброї Мазурок скоїв самогубство».

Наприкінці вересня невідомий убив із пістолета трьох охоронців торговельного центру «Караван» у Києві, які намагалися затримати його за підозрою у крадіжці. Правоохоронці заявили, що підозрюваним є чоловік на ім’я Ярослав Мазурок. Понад тиждень тому в одному з лісопарків Києва знайшли тіло застреленого в голову чоловіка, який, за версією міліції, вчинив самогубство. За повідомленнями, дружина Мазурка впізнала в ньому тіло свого чоловіка. Адвокат сім’ї Мазурків уже заявляв, що на Ярослава «повісять» іще низку вбивств.
XS
SM
MD
LG