Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: влада не буде втручатися у ситуацію довкола Нагірного ринку


Протест проти закриття найстарішого ринку Дніпропетровська «Нагірного», 17 липня 2012 року
Протест проти закриття найстарішого ринку Дніпропетровська «Нагірного», 17 липня 2012 року
Влада не втручатиметься у ситуацію навколо найстарішого у Дніпропетровську Нагірного ринку, який планують ліквідувати для забудови торговельно-розважальним центром. Про це у вівторок заявили у Дніпропетровській міській раді.

Як повідомив заступник керівника департаменту споживчого ринку міськради Олег Позняков, в міськраді була створена робоча група для врегулювання ситуації навколо ринку, однак наразі конфлікт між торгівцями і забудовниками перейшов у судову площину, і влада не може в нього втручатись.

Між тим, як повідомили торгівці ринку, у понеділок ввечері близько 300 невідомих – молодиків спортивної статури в чорному одязі – увірвалися на територію Нагірного ринку і за ніч потрощили ятки разом із майном торгівців. Як заявили Радіо Свобода підприємці, які входять до ініціативної групи, ці «люди в чорному» були найняті забудовниками.

«Наразі вони нікого на ринок не допускають. Були поламані овочеві ряди, попсовано овочевий товар. Мандарини, хурма, які вони скидали в купи, вже мають нетоварний вид. Що там відбувається, ми не знаємо. У кожного було продукції там на кілька тисяч гривень. Ми пов’язуємо це з тим, що компанія-забудовник зрозуміла, що через суд вона нічого не отримає, і от тому таке відбувається», – розказала Радіо Свобода сказала керівник ініціативної групи підприємців Юлія Джареашвілі.

За її словами, торгівці вже не вимагають збереження ринку як об’єкта, а лише хочуть від влади і забудовників шляхом переговорів домовитись про надання їм нових торговельних місць.

Водночас в обласному управлінні міліції Радіо Свобода поінформували, що торгівці ринку не зверталися до них зі скаргами на захоплення ринку.

На місці Нагірного ринку в Дніпропетровську заплановане будівництво торговельного центру, керівництво ринку ще влітку наказало торгівцям звільнити територію, однак підприємці з таким рішенням не погодились і продовжували працювати.

Торгівці ринку з літа 2012 року провели вже кілька акцій на захист своїх робочих місць. Ринок «Нагірний» у Дніпропетровську діяв з 19-го століття, він давав 300 робочих місць.
XS
SM
MD
LG