Доступність посилання

ТОП новини

У Росії вже підготували «чорний список» американців у відповідь на «акт Магнітського» – парламентар


Голова комітету з закордонних справ Державної думи Росії Олексій Пушков заявив сьогодні, що Міністерство закордонних справ країни вже склало перелік громадян США, які, на думку Москви, винні в порушеннях прав людини і яким мають відмовляти в наданні російських віз.

Російські засоби інформації вже передавали сьогодні заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, що Москва відмовлятиме у візах американським посадовцям, які «порушують права людини».

Ці реакції є відповіддю на ухвалене вчора рішення Сенату Конгресу США, після аналогічного рішення Палати представників минулого місяця, схвалити так званий «акт Магнітського». Цей законопроект передбачає запровадження візових і фінансових санкцій проти російських посадовців, що їх вважають причетними до смерті в попередньому ув’язненні російського юриста Сергія Магнітського, який викривав корупцію на високих рівнях у Росії.

Той же законодавчий акт США передбачає одночасно скасувати щодо Москви чинність обмежувальної «поправки Джексона-Веніка» і встановити для неї режим «постійних нормальних торговельних відносин».

Президент США Барак Обама, який підтримує поліпшення торговельних відносин із Росією, вже заявив, що чекає на текст цього документу, щоб підписати його і надати сили закону.
XS
SM
MD
LG