Доступність посилання

ТОП новини

Новий міністр оборони розпродаватиме армію для Януковича?


Павло Лебедєв<br />(фото сайту lebedev.sebastopol.ua)
Павло Лебедєв<br />(фото сайту lebedev.sebastopol.ua)
Київ – Розпродаж військового майна та контроль за відповідними фінансовими потоками – такими є головні завдання нового міністра оборони України Павла Лебедєва, вважають експерти. Вони також називають новопризначеного очільника оборонного відомства людиною Президента Віктора Януковича. Водночас у Партії регіонів запевняють, що Лебедєв будуватиме житло для військовослужбовців та реформуватиме Військово-Морські Сили.

Павло Лебедєв у крісло міністра оборони потрапив прямо з місця народного депутата від Партії регіонів. Він виграв вибори у мажоритарному окрузі в Севастополі. До попередньої Верховної Ради він потрапив також за списком Партії регіонів, а от ще на скликання раніше обирався від БЮТу.

Новопризначений міністр за освітою є військовим фінансистом. Залишивши лави Збройних Сил, Павло Лебедєв подався у приватний бізнес. Нині він є почесним президентом промислово-інвестиційної групи «Інтер Кар Груп». Новий міністр оборони є жорстким керівником та ефективним менеджером, сказав у коментарі Радіо Свобода депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Один із профілів його (Павла Лебедєва ред.) професійної діяльності – це будівництво
Вадим Колесніченко
«Один із профілів його професійної діяльності – це будівництво. Мабуть, це пов’язано із будівництвом житла для військовослужбовців, бо він кілька таких проектів реалізував у Севастополі. І друге, Військово-Морські Сили України мають перебудуватися. Не у військовому плані, а в адміністративно-господарському», – наголосив Колесніченко.

Буде серйозне скорочення майна та військових містечок – Сунгуровський

Утім, навряд чи завдання Павла Лебедєва на посаді міністра оборони – кардинальні зміни у Збройних Силах, відзначив у коментарі Радіо Свобода директор військових програм Центру імені Разумкова Микола Сунгуровський. Тим більш, що як військового фахівця про Лебедєва не чули ані в армії, ані в експертному середовищі, зауважив Сунгуровський.

Йде проста консолідація цих потоків та майна
Микола Сунгуровський
«Особистість міністра має бути, по-перше, авторитетною, по-друге, відповідати тим завданням, які перед ним ставлять. Якщо ставиться питання реформування Збройних Сил, то людина повинна мати уявлення про це. Якщо параметри, передбачені концепцією скорочення Збройних Сил збережуться, то буде серйозне скорочення майна та військових містечок, а це все треба реалізовувати. Тому йде проста консолідація цих потоків та майна», – зазначив Сунгуровський.

Павлові Лебедєву нині 50 років, народився він у Росії, в Україні мешкає від 1984 року. Він є успішним бізнесменом. Торік засоби масової інформації оцінювали його активи у понад 57 мільйонів доларів. Під час виборчої кампанії цього року Павло Лебедєв задекларував дохід у понад 36 мільйонів гривень. Він є власником яхти Galeon 330, автомобілів Lexus RX 300, Mercedes S 500 L, Toyota Fortuner, Porsche Cayenne та 50 земельних ділянок.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG