Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація «АрселорМіттал Кривий Ріг» судиться з профспілкою


Адміністрація комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг» подала до суду на профспілку підприємства через «поширення недостовірної інформації» про порушення інвестиційних зобов’язань. Про це повідомили в адміністрації комбінату.

«Підприємство подало позов до Дзержинського районного суду Кривого Рогу з вимогами визнати інформацію, що була викладена у відкритому листі профспілки «АрселорМіттал Кривий Ріг», недостовірною і такою, що паплюжить ділову репутацію компанії. Судовий позов вимагає зобов’язати відповідачів спростувати цю інформацію», – йдеться в заяві.

Відповідачем за позовом є первинна організація профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

В адміністрації наполягають, що заяви профспілки про невиконання інвестиційних зобов’язань неправдиві.

«У 2012 році тарифні ставки на підприємстві були підвищені на 12,55%. З моменту приходу нового власника рівень середньомісячної заробітної плати в ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» виріс у три рази: з 1 521,9 гривні за 2005 рік до 5 299,9 гривні», – мовиться в заяві. В адміністрації також додали, що «підприємство завжди сумлінно виконувало і продовжує виконувати свої зобов’язання перед своїми працівниками, місцевою громадою і державою».

Водночас у профспілці підприємства Радіо Свобода заявили, що не збираються спростовувати інформацію з відкритого листа, а будуть вістоювати її правдивість у суді.

«Так, будемо відстоювати в суді», – сказав один із членів профспілки, що не побажав, щоб його прізвище оприлюднювали.

Раніше профспілка комбінату звернулася з відкритим листом до уряду України, місцевої влади і в прокуратуру з проханням допомогти трудовому колективу припинити скорочення працівників і провела акцію протесту проти звільнення майже півтисячі працівників.
XS
SM
MD
LG