Доступність посилання

ТОП новини

Керівник ООН заявив, що умови президента Сирії не полегшать страждань народу


Сирійські повстанці дивляться виступ Башара аль-Асада в місті Алеппо, 6 січня 2013 року
Сирійські повстанці дивляться виступ Башара аль-Асада в місті Алеппо, 6 січня 2013 року
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявив у понеділок, що промова президента Сирії Башара аль-Асада, в якій той висунув власні умови мирного врегулювання, не допоможе покласти край стражданням сирійського народу.

Як повідомив його речник Мартін Несіркі, керівник ООН заявив, що необхідний «політичний перехідний процес зі створенням перехідного уряду і проведенням вільних і чесних виборів під егідою Організації Об’єднаних Націй».

Виступ Асада вже критикували в сирійській опозиції, яка вимагає його відставки до початку будь-якого діалогу з владою країни, а також у ЄС чи у США.

У неділю Башар аль-Асад виступив у Дамаску з промовою, в якій проголосив нову ініціативу, що мала б на меті відновити мир у його країні – скликати конференцію національного примирення і почати розробляти нову конституцію. Водночас він відкинув можливість переговорів, за його словами, з опозиційними «маріонетками Заходу». Як заявив Асад, його ініціатива має шанс здійснитися лише в разі, якщо країни Заходу й сусідні арабські країни перестануть фінансувати «зрадників» і «кримінальників-убивць», як він назвав своїх збройних супротивників.
XS
SM
MD
LG