Доступність посилання

ТОП новини

«АероСвіт» літатиме лише в п’яти напрямках (огляд преси)


Київ – З сьогоднішнього дня «АероСвіт» припиняє обслуговування понад 90% своїх рейсів. До кінця дії зимового розкладу авіакомпанія буде виконувати польоти тільки на трьох далекомагістральних маршрутах – до Нью-Йорка, Бангкока і в Пекін, а також регіональні рейси – до Івано-Франківська і Дніпропетровська. В Державіаслужбі впевнені, що такий розклад – лише тимчасовий захід. Але експерти газети «Комерсант Україна» вважають, що місце «АероСвіту» поступово займуть його конкуренти.

Сьогодні з формальної точки зору опозиціонерів у Верховній Раді більшість – майже 180. Проте, як зауважує експерт «Газети по-українськи», є проблеми з непрозорістю та слабким зв’язком з виборцями. Часто голови фракцій ідуть на незрозумілі та непрозорі домовленості з владною більшістю. Щоб змінити ситуацію, необхідно створити структуру, скажімо, Народну раду, куди б увійшли всі опозиційні депутати, а не лише ради фракцій, а також мажоритарники. Таким чином можна чисельно збільшити опозицію. Таке об’єднання допомогло б зробити прозорішими стосунки всередині опозиції. Зараз опозиційне середовище повинно бути максимально єдиним – щоб перемогти чинну владу, щоб унеможливити роз’єднання партбосів і загравання з можновладцями, зауважує експерт.

Про ключові питання наступних десятиліть українського енергоринку розповідає газета «День». Видання пише, що Україна зможе самостійно виробляти більшість необхідних їй енергоресурсів лише через 25–30 років. Основна енергетична проблема України – надмірне споживання енергоресурсів та необхідність впровадження енергоефективного обладнання. Найбільше стримує розвиток підприємств галузі вартість капіталу та економічна нестабільність. Роль відновлюваної енергетики зростатиме, і до 2040 року її частка в енергобалансі становитиме не менше як 20%. Найбільш привабливими її напрямами експерти називають виробництво енергії з біомаси та відходів, сонячну та вітроенергетику.

Комунальні послуги в Україні можуть подорожчати вже через півроку. Нацкомісія з регулювання комунальних послуг подала урядові проекти постанов про поетапне підвищення вартості опалення і води. Їхня ціна для споживачів буде доведена до економічно обґрунтованого рівня за два-чотири роки. Сьогодні «комуналка» лише наполовину покриває собівартість цих послуг, а різницю доводиться компенсувати з держбюджету. Але експерти «Ізвестій в Україні» вважають, що тарифи в найближчі роки залишаться незмінними, а всі спроби комісії їх підвищити – лише реверанс в бік МВФ, щоб отримати черговий транш кредиту. Заголовок публікації – «Тариф уповільненої дії».

Після введення медичної реформи чи не усі українські села залишилися без машин швидкої допомоги, констатує газета «Факти». Люди скаржаться, що якщо раніше автомобіль «швидкої» був поруч і встигав обслужити найближчі населені пункти, то тепер, коли автомобілі з селищ забрали в райцентри і ті потрапили у категорію «невідкладний виклик», «швидку» взагалі не дочекатися. Вона просто не приїздить, а диспетчери посилаються на велику відстань і відсутність бензину.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG