Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко підозрюють не в замаху, а в організації розтрати чужого майна – ГПУ


Екс-прем’єра Юлію Тимошенко тепер підозрюють не в замаху, а організації розтрати чужого майна в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

За даними відомства, саме тому 17 січня була винесена постанова про закриття кримінальної справи щодо замаху Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка на розтрату чужого майна в особливо великих розмірах.

«У рамках слідства за цим епізодом слідчі здобули докази, що вказують на здійснення не замаху, а саме організації розтрати цього майна», – наголошують у Генпрокуратурі.

«Тобто, оскільки Тимошенко вже вручено підозру в організації розтрати чужого майна (закінчений склад злочину, а не замах), то попередня кваліфікація цього злочину втратила свою актуальність, відповідно і кримінальне провадження за епізодом замаху було закрито постановою старшого прокурора», – йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, Тимошенко станом на сьогодні підозрюється в організації розтрати чужого майна за попередньою змовою групою осіб, шляхом зловживання нею, як службовою особою своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах .

Таким чином, повідомлення у ЗМІ зі сторони захисту Тимошенко про те, що начебто «відсутнє підґрунтя для притягнення останньої до кримінальної відповідає» не відповідає дійсності, наголошують у ГПУ. «А пообідні заяви адвоката мають на меті маніпуляцію громадською думкою та введення в оману ЗМІ через надання неповної інформації», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні захисник Тимошенко Олександр Плахотнюк повідомив, що Генеральна прокуратура України закрила справу проти Юлії Тимошенко щодо державних гарантій за відсутністю складу злочину.

За його словами, захист отримав копію постанови ГПУ про закриття кримінального провадження в справі про гарантії по обвинуваченню Тимошенко в замаху на розкрадання коштів державного бюджету в особливо великих розмірах.
XS
SM
MD
LG