Доступність посилання

ТОП новини

Спецзагін вивів депутатів із зали суду у справі про вбивство Щербаня


Бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» силою вивели групу народних депутатів із зали суду в Києві, де сьогодні відбуваються слідчі дії у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня 1996 року.

За повідомленнями, до сили вдалися після того, як депутати відмовилися добровільно виконати постанову судді залишити залу, і після невдалої спроби вивести депутатів, яку здійснили працівники загону судової міліції «Грифон».

Слідчий суддя Оксана Царевич ухвалила, що всі, крім учасників процесу і представників преси, мають залишити залу суду, коли група народних депутатів бурхливо реагувала на її попередні постанови притягти до адміністративної відповідальності колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, яку звинувачують у причетності до вбивства, і її захисника Сергія Власенка.

Суддя оштрафувала їх на 17 тисяч гривень кожного за неповагу до суду.

У київській міліції вже заявили, що дії «Грифону», який намагався вивести народних депутатів, не обмежували депутатської недоторканності, бо були здійснені за постановою судді.

Сьогодні Печерський районний суд Києва, який засідає в залі Апеляційного суду Києва, починає допит свідків у справі про вбивство Щербаня. Допит перенесли на сьогодні з попередньої дати на прохання Тимошенко, яка як обвинувачена у причетності має право бути присутньою на допиті. Однак учора колишня прем’єр, за повідомленнями Державної пенітенціарної служби, «в категоричній формі» заявила, що відмовляється прибути до суду. Пенітенціарії наполягають, що заяви захисників Тимошенко, ніби вона насправді не відмовлялася від цього, вводять громадськість в оману.
XS
SM
MD
LG