Доступність посилання

ТОП новини

Відновився допит свідка у справі Щербаня, депутатів на суд не пустили


Прихильниця Юлії Тимошенко під будівлею суду, який розглядає справу Щербаня, 13 лютого 2013 року
Прихильниця Юлії Тимошенко під будівлею суду, який розглядає справу Щербаня, 13 лютого 2013 року
Слідчий суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич сьогодні вранці продовжила допит свідка Ігоря Мар’їнкова в кримінальному провадженні щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня.

Народних депутатів від опозиції до зали засідань міліція не пустила. У дворі суду встановлені турнікети, представників ЗМІ пропускають до будівлі за посвідченнями. Частина журналістів не змогла потрапити до зали суду, бо, за словами судової міліції, місць у залі недостатньо.

Наразі питання свідкові ставить сторона прокуратури.

Учора суддя Царевич попросила залишити залу засідань всіх, хто не має стосунку до цього кримінального провадження. Народні депутати фракції «Батьківщина» відмовилися, їх вивели із зали співробітники спецпідрозділу «Беркут», після чого суддя розпочала допит свідка.

Юлія Тимошенко раніше висловлювала бажання бути присутньою на допиті свідка. Проте на вчорашнє засідання її не привезли. Тюремники заявили, що екс-прем’єр категорично відмовилася їхати на суд. Натомість соратники і захисники Тимошенко кажуть, що такої відмови не було.

18 січня генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи про вбивство Щербаня. Підозрюваними в організації цього злочину є екс-прем’єри Юлія Тимошенко і Павло Лазаренко.
XS
SM
MD
LG