Доступність посилання

ТОП новини

Допит у справі про вбивство Щербаня перенесли на четвер


Печерський районний суд Києва оголосив у середу перерву в допиті свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня 1996 року у зв’язку з закінченням робочого дня. Допит у справі про вбивство, у причетності до якого звинувачують колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, має продовжитися в четвер.

Допит свідка почався після того, як слідчий суддя Оксана Царевич ухвалила, що цей допит можливий за відсутності Юлії Тимошенко. За її словами, суд забезпечував колишнього прем’єра можливістю взяти участь у цьому допиті чи особисто, чи через відеоконференцію, але та не скористалася з неї.

Слухання Печерського районного суду Києва, який засідає в залі Апеляційного суду Києва, продовжилося після того, як спецзагін «Беркут» силою вивів із зали групу народних депутатів, які відмовлялися виконати постанову судді і вийти самі. Перед цим у залі сталася сутичка депутатів із працівниками загону судової міліції «Грифон», які невдало намагалися вивести депутатів.

Призначений на середу допит свідка перенесли з попередньої дати на прохання Тимошенко, яка як обвинувачена у причетності до вбивства Щербаня має право бути присутньою на допиті. Однак у вівторок колишня прем’єр, за повідомленнями Державної пенітенціарної служби, «в категоричній формі» заявила, що відмовляється прибути до суду. Пенітенціарії наполягають, що заяви Тимошенко і її захисників, ніби вона насправді не відмовлялася від цього, вводять громадськість в оману і є провокацією.
XS
SM
MD
LG