Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародний представник підтримав заклик в опозиції Сирії про переговори з владою


Лахдар Брагімі, архівне фото
Лахдар Брагімі, архівне фото
Спеціальний представник ООН і Ліги арабських держав у Сирії Лахдар Брагімі заявив у неділю, що підтримує висловлений у сирійській опозиції заклик піти на переговори з владою цієї країни.

Виступаючи в Каїрі в Єгипті, спецпредставник сказав, що пропозиція голови провідної сирійської опозиційної коаліції Муаза аль-Хатіба «відкрила двері і кинула виклик владі Сирії, щоб та виконала свою таку часту заяву, що готова до діалогу і мирного врегулювання.

Національна коаліція революційних і опозиційних сил на чолі з Муазом аль-Хатібом, яка об’єднує більшість опозиційних до сирійської влади груп, заявила в п’ятницю, що не допустить участі в будь-яких переговорах президента Сирії Башара аль-Асада чи представників його силових структур.

Сам Муаз аль-Хатіб два тижні тому заявив, що, хоча раніше передумовою для переговорів із боку опозиції була відставка Башара аль-Асада, «складне становище» змушує опозицію погодитися на діалог із представниками влади, «не заплямованими кров’ю», і без відставки президента.

Офіційний Дамаск відкидає будь-які згадки про можливість відставки президента.
XS
SM
MD
LG