Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція у Дніпропетровську заявила, що вимагає розслідувати фальшування доказів проти обвинуваченого в терактах


Опозиція у Дніпропетровську вимагає «припинити наругу» над обвинуваченим у терактах Дмитром Ревою, мовиться в оприлюдненій у четвер заяві дніпропетровської обласної організації ВО «Батьківщина».

Партійці заявляють, що сумніваються в причетності до вибухів Дмитра Реви, адже єдиним доказом його провини є телефонний дзвінок із його номера на номер головного підозрюваного Віктора Сукачова. Тепер же, кажуть опозиціонери, встановлено, що цей дзвінок зробив співробітник Служби безпеки України під час обшуку.

«Ми вимагаємо від компетентних органів найретельніше розслідувати цю обставину і дати відповідну правову оцінку і пояснити суспільству, чи є підстави для того, щоб протягом настільки тривалого часу тримати Дмитра Реву під вартою, а якщо немає, то покарати всіх причетних до безпідставного позбавлення волі ні в чому невинної людини. Бо в усьому цивілізованому світі незаконне позбавлення людини волі вважається найтяжчим злочином після вбивства. І весь цивілізований світ приголомшений політичними репресіями в Україні», – мовиться в заяві.

В опозиції також заявили, що «беруть ситуацію з притягненням до кримінальної відповідальності і запроторенням за ґрати Дмитра Реви під свій контроль».

Раніше прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальне провадження за фактом фальсифікації доказу у справі «дніпропетровських терористів». Ідеться про те, що доказ проти обвинуваченого у терактах Дмитра Реви був сфальшований правоохоронцями під час обшуку.

27 квітня 2012 року у Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталися чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у кількох містах України.
XS
SM
MD
LG