Доступність посилання

ТОП новини

Засідання Київради призначили через два тижні – агентства


Секретар Київської міської ради Галина Герега, яка керує цим органом за відсутності в Києві міського голови, видала в понеділок розпорядження скликати XII сесію Київради дотеперішнього VI скликання через два тижні, 19 серпня, повідомили агентства.

За цими повідомленнями, розпорядження визначає, що одним із п’яти питань порядку денного сесії має бути звернення до Верховної Ради з приводу виборів депутатів міськради і міського голови столиці.

Попередня сесія була відкрита і закрита 11 липня – її не дали провести депутати-опозиціонери, які заявляють, що п’ятирічний термін повноважень нинішнього скликання Київської міськради, на який вона була обрана, вже збіг 2 червня. В опозиції попереджали, що перешкоджатимуть спробам скликати нову сесію, якщо доти не буде призначена дата виборів у Києві. Голова Київської міської державної адміністрації, представник владної Партії регіонів Олександр Попов закликає відновити діяльність нинішнього скликання Київради й заявляє, що заклики до цього, які лунають у Києві, не влаштовані владою, а є ініціативою з місць.

Рішення Конституційного суду, що чергові вибори в Києві мають відбутися, як і в усій Україні, 2015 року, влада трактує так, що повноваження нинішнього скликання Київради мають продовжитися ще на два роки; опозиція ж наполягає, що нині необхідні позачергові вибори.
XS
SM
MD
LG