Доступність посилання

ТОП новини

Про «російські заздрощі» та «сидіння на двох стільцях» – опозиція України у Брюсселі


Брюссель – Українська опозиція, з огляду на тиск з боку Москви на Київ, запропонувала Єврокомісії порушити «українське питання» на вересневому саміті лідерів «Групи двадцяти» в російському Санкт-Петербурзі. У середу під час консультацій із єврокомісаром з питань розширення та сусідства Штефаном Фюле представники України запевнили Брюссель у своїй готовності підтримати всі законодавчі акти, необхідні для підписання угоди про асоціацію.

Лідери української опозиції сьогодні у Брюсселі відвідали Європейську комісію, де разом із комісаром з питань розширення та політики сусідства Штефаном Фюле проаналізували ситуацію, що склалася навколо можливого підписання у листопаді угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

«Я попросив трьох опозиційних лідерів конструктивно залучитися до європейського плану дій. Мені приємно, що вони висловили чітке бажання підтримати законодавчі акти, необхідні для успішного підписання угоди про асоціацію», – зазначив Штефан Фюле.

Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок запевнили, що готові підтримати пакет законопроектів, необхідний для успішної євроінтеграції України.

Задля відстоювання свого бачення треба боротися – Кличко

Безумовно, під час переговорів сторони не оминули увагою нещодавні санкції Росії щодо українських товарів – як реакцію на сподівання Києва стати асоціативним партнером Євросоюзу. При цьому, пан Яценюк висловлює припущення, що тиск росіян на Україну – наслідок заздрощів.

У нас складається враження, що наші російські партнери також дуже хочуть угоду з Європейським Союзом
Віталій Кличко
«У нас складається враження, що наші російські партнери також дуже хочуть угоду про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, але розуміють, що в України шансів набагато більше, ніж у Російської Федерації на підписання такої угоди», – заявив голова парламентської фракції «Батьківщини» і додав, що опозиція звернулася до Єврокомісії із закликом порушити питання нещодавніх митних обмежень на вересневому засіданні країн «Групи двадцяти» у Санкт-Петербурзі.

Лідер УДАРу Віталій Кличко, застосовуючи спортивну термінологію, зазначив, що Україні слід боротися на шляху до своєї мети і мрії.

Як спортсмен я скажу: задля мрії та відстоювання свого бачення слід боротися
Віталій Кличко
«Наша робота націлена на усвідомлення нас як частини європейської сім’ї та ЄС, – зазначає представник опозиції. – Як спортсмен я скажу: задля мрії та відстоювання свого бачення слід боротися. Ми як опозиційна партія робимо все від нас залежне для наближення України до Євросоюзу».

Україна на шляху до європейського квітника

Голова партії «Свобода» Олег Тягнибок – нечастий гість у брюссельських установах. Він констатує, що «європейські політики не тільки ставлять питання, але й уміють слухати й намагаються зрозуміти, що насправді відбувається в українській державі». Він їм пояснює, якими, на його думку, є дві головні проблеми України.

Внутрішня проблема – це теперішня влада України
Олег Тягнибок
«Внутрішня проблема – це теперішня влада України, яка хоче всістися на два крісла. Ніби, з одного боку, декларують, що хочуть до Європи, хоч і не дуже намагаються виконувати вимоги, які ставлять європейські країни перед Україною та цією владою. З іншого боку, дуже активно ведуть переговори про можливу співпрацю з Митним союзом. І з цього випливає друга надважлива проблема: активізація російської сторони», – наголосив Тягнибок.

Провокації ще будуть, але ми не повинні на них піддаватися, – попереджає Олег Тягнибок, висловлюючи оптимістичне сподівання колись побачити, як розмаїтий європейський квітник доповнюватиме ще одна квітка – Україна.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG