Доступність посилання

ТОП новини

Хто очолить невдоволених регіоналів: Кремль чи Межигір’я? (Огляд преси)


Київ – Нинішні дезінтеграційні процеси в Партії регіонів не варто називати розколом. Як переконує експерт газети «День», відхід деяких депутатів від європейського вектора був досить передбачуваним. Партія регіонів, яка стала партією влади, завжди була орієнтована на Москву. Це вони проштовхували ідеї Митного союзу у східних та південних областях. Нині ж, цілком природно, з’явилася частка депутатів, чиї інтереси міцно пов’язані з Москвою. Питання не в тому, наскільки численна група незадоволених, а хто її очолить. Влада хоче, щоб цю групу контролювала не Москва, а Межигір’я. Депутатам доведеться обирати між страхом перед Януковичем і власними економічними інтересами, констатує експерт.

Людям, що зберігають заощадження у гривнях, турбуватися нема про що: восени вона, за прогнозами експертів газети «Сегодня», не тільки залишиться стабільною, але навіть може трохи зміцнитись. Причина – набрало чинності обмеження Нацбанку на готівкові розрахунки на суму понад 150 тисяч гривень. Це, на думку експертів, призведе до продажу валютних заощаджень і відкриття гривневих рахунків у банках. Відповідно, доларів на ринку стане більше, і банки можуть знизити курс навіть до 8,05 гривень за долар.

Процес реєстрації нового телекомунікаційного обладнання в Україні може помітно ускладнитися, констатує «Комерсант Україна». Держслужба спецзв’язку та захисту інформації підготувала проект правил, за якими пристрої зв’язку вноситимуться до списку дозволених до використання. Низка учасників ринку побоюється, що в разі ухвалення документа силові відомства отримають додаткові можливості стежити за громадянами. Стаття називається «До абонентів прикладають вухо».

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, що забороняє установку в житлових будинках індивідуального або автономного опалення. А за самовільне від’єднання від централізованої тепломережі, як інформує газета «Факти», за законопроектом доведеться платити штраф від 340 до 1360 гривень. І це незважаючи на те, що в деяких населених пунктах систем центрального опалення або вже зовсім немає, або вони в аварійному стані, зауважує газета.

Один із аргументів чиновників проти переходу на індивідуальне опалення – мовляв, через масову відмову від централізованого теплопостачання якість цієї послуги знижується. Однак, як зауважує газета «Голос України», якби люди були задоволені «сервісом» та вірили у прозорість формування тарифів, чимало хто б і не задумувався над можливістю переходити на індивідуальне теплопостачання.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG