Доступність посилання

ТОП новини

Чорноморський флот Росії – козир в руках Москви проти Києва (огляд преси)


Київ – І хоча п'ять мандатів, які з’являться у Верховній Раді після перевиборів у проблемних округах, не змінять розкладу сил у парламенті, однак, і влада, й опозиція готуються до них дуже ретельно, стверджує тижневик «Країна». Адже їх результати будуть важливим психологічним фактором перед президентською кампанією. Загалом висуванцям від опозиції буде складніше, ніж провладним, переконаний експерт видання. По-перше, вони боротимуться в дуже насиченому електоральному полі. Адже влада наповнюватиме округи технічними кандидатами. Водночас її представники ітимуть як нібито незалежні. Для влади не критично, що вони не будуть членами Партії регіонів чи не вступлять у їхню фракцію. Головне – щоб голосували, як треба. Про це можна буде домовлятися й після виборів. По-друге, проти опозиційних кандидатів гратиме явка. На довиборах вона завжди низька. А що менше людей прийдуть на дільниці, то краще провладному кандидату й гірше опозиціонеру. Завдяки адмінресурсу й підкупу перший завжди візьме певний відсоток голосів, наголошує експерт.

У дописувача тижневика «Дзеркало тижня» немає жодних сумнівів, що російське керівництво й надалі активно використовуватиме Чорноморський флот Росії у своїй грі, адже сьогодні у Москві впевнені, що всі карти – в них, і «дотиснути» Київ буде не вельми складно. Важливо, за розрахунками Кремля, грамотно завершити розіграш роками вибудовуваної комбінації. Звідси, як стверджує автор статті, й нахабна поведінка російського військового флоту на українській землі. Все питання лише в тому, як далі вестимуть себе Україна та її політичне керівництво, зіштовхуючись із блефом та погрозами північного сусіда. Докладніше йдеться в матеріалі «Переозброєння нишком».

Поки в Києві центральна влада бавиться в євроінтеграцію, на місцях, як переконує «Український тиждень», у так званих базових для правлячої Партії регіонах, триває консервація «совка». І пальму першості тут тримає Харків, який дехто з місцевої еліти пафосно називає «першою столицею України», маючи на увазі період 1917-1934 років, коли там перебували органи влади радянської республіки. Тижневик стверджує, що мерові міста і тамтешньому очільникові облжержадміністрації до душі радянський імідж «ввіреної їм території». Тож вони докладають чималі зусилля, щоб за їхнього правління зникли будь-які символи незалежної і сучасної України. Конкретніше видання розповідає в публікації «Повернення першої радянської столиці».

Масові підвищення зарплат залишилися в минулому, констатує тижневик «Кореспондент». На українському ринку праці тепер задають тон гіперпродуктивні співробітники з ексклюзивними навичками і досвідом – їхні заробітки ростуть в рази швидше, ніж у середньому по країні. Про які саме професії йдеться, уточнюється в статті «Час суперменів».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG