Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан стоїть і має план дій. LiveBlog online

Учасники Євромайдану їдуть зустрічати президента Віктора Януковича в аеропорт та розробляють план дій на найближчі вихідні

В Україні починають продукувати Плани дій виходу з кризи

Так, план виходу з політичної та соціально-економічної кризи запропонував екс-міністра закордонних справ Володимир Огризко.

За цим планом, президент має негайно видати указ про відставку уряду і разом з опозицією сформувати позапартійний уряд фахівців-управлінців, який працюватиме до президентських виборів.

Крім того, він передбачає імунітет від кримінальної відповідальності для чинного та наступних президентів і прем'єрів строком на 5 років після залишення посад.

З повною версією плана можна ознайомитися тут.

Раніше Удар оприлюднив свій План дій учасників Майдану. Доступний тут.
Заступник командира київського полку «Беркута» Сергій Кусюк заявив, що команду розганяти Майдан ніхто не давай. «Це ви!», - кинув він журналісту 5 каналу.
Азаров вважає, що українські медіа спотворено висвітлюють Євромайдан і не показують, як країна збирає врожай

"Інформаційне освітлення подій на євромайданах очевидно спотворене: дуже багато поширюється різних чуток, події подаються так, ніби вся країна не працює, а бере участь у конфліктах. А це не сприяє виробленню мирних рішень, навпаки, посилює ескалацію напруженості", - заявив він в інтерв'ю іноземним ЗМІ.

"Зараз дуже багато поширюється різних чуток, і це створює таке інформаційне поле - нерівне. Таке враження, якщо подивитися наші телеканали, що вся Україна знаходиться на якихось євромайданах. Це далеко не так", - додав Микола Азаров.

"Наприклад, зараз стало відомо, що в Україні вже зібрано унікальний урожай зернових: 63 мільйони тонн. Це означає, що країна працює, а не на майдані, працюють заводи, підприємства, транспорт", - наголосив він.

Таким чином, критика прем'єра стосується саме українських телеканалів, а не, приміром, російських.

Сьогодні стало відомо, що два журналісти контрольованого державою Першого національного звільняються у зв'язку з упередженим висвітленням каналом Євромайдану.

Сюжет на телеканалі Росія-1 про події Євромайдану.


Мітингувальники під Шевченківським судом намагаються заблокувати шлях для автозака, на якому звідти мають вивезти активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзю.


«У провокаціях задіяні Медведчук, Клюєв, «яструби» з оточення Януковича» – письменниця Оксана Забужко

«Служба безпеки України не здатна на організацію такого роду провокацій. У провокаціях задіяні всі ті ж особи зразка 2004 року – це Віктор Медведчук, це секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв, це проросійське крило Партії регіонів, «яструби» з оточення Януковича, які завжди грали на Москву і завжди працювали за вказівкою Москви. Ну, а вже Медведчук – кращий друг Путіна, і зрозуміло, його київський «посаджений», - таку думку висловила Оксана Забужко в інтерв'ю російській службі Радіо Свобода, коментуючи події 30 листопада та 1 грудня.

Повне інтерв'ю доступне тут.

Українські діячі культури підсумували вимоги Євромайдану до опозиції

Українську опозицію закликають негайно визволити активістів, протиправно утримуваних під вартою, домогтися виведення спецпризначенців із вулиць Києва та інших міст і унеможливити насильство щодо мирних демонстрантів.

Про це йдеться в петиції "Завдання 5/12", яку підписали близько чотирьох тисяч людей (станом на 23.30, 6 грудня). В цьому документі представники культурної еліти підсумували основні вимоги учасників Євромайдану до української опозиції.

Серед авторів тексту петиції: письменники Юрій Андрухович, Ірена Карпа, Вікторія Наріжна, Сергій Жадан, Олександр Ірванець, Олександр Бойченко, Тарас Прохасько, Андрій Бондар, музиканти Сашко Положинський та інші відомі люди.

Текст петиції доступний тут.

Підсумки. Добігає ще один день Євромайдану

Опозиція оприлюднила План дій учасників Євромайдану. До вимог відставки уряду й президента додається завдання звільнення незаконно затриманих під час провокації на Банковій 1 грудня. Особливий наголос також на кримінальній відповідальності тих, хто дав і виконав злочинний наказ щодо розгону Євромайдану 30 листопада.

Міліція перегородила дорогу учасникам автопробігу «На прощу до Дзвонкової криниці» в Межигірському урочищі, де розташована резиденція Віктора Януковича.

Під Шевченкіським районним судом Києва люди мітингують, щоб не допустити вивезення активіста Андрія Дзиндзі звідти в автозаку. Суд арештував його на два місяці.

Прем'єр Азаров заявив, що українські телеканали висвітлюють Євромайдан спотворено, а його рідні отримують погрози.

Українці сподіваються спокійної ночі.

XS
SM
MD
LG