Доступність посилання

ТОП новини

Їжі для мобілізованих у військкоматі Харківщини вистачить лише на кілька днів


На Харківщині мобілізують командирів, комп’ютерників та зв'язківців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:30 0:00

На Харківщині мобілізують командирів, комп’ютерників та зв'язківців

Харків – До Національної гвардії, прикордонних військ та територіального батальйону оборони харківські військкомати в першу чергу приймають водіїв, стрілків, комп’ютерників, зв’язківців і командирів. В обласному військкоматі запевняють, що готові до напливу призовників та добровольців. Військові комісари кажуть, що в межах тимчасової мобілізації через напружену ситуацію в країні, до лав армії буде залучено до тисячі військовозобов’язаних жителів Харківської області, а загальний призов по Україні – двадцять тисяч до армії і ще стільки ж до Національної гвардії.

«При собі мати паспорти, військовий квиток, справжню повістку. Водіям автомобілів, танків, тракторів та мотоциклів, машин та іншої техніки при собі мати посвідчення на право управління ними», – показує повістку вже військовий Максим Губін.

Такі документи надсилають військовозобов’язаним українцям, які потрапляють під тимчасову мобілізацію. До Комінтернівського районного військкомату 36-річний чоловік прийшов добровільно. Максим полишив роботу економіста і тепер допомагає співробітникам військкомату з оформленням документів призовників, але він має намір служити в прикордонних військах.

Як чоловік, що поважає себе, розумію – маємо захищати свої родини, свою Вітчизну та інші ідеали
Максим Губін
«Поруч, неподалік від кордону, розташовуються війська, і як чоловік, що поважає себе, розумію – маємо захищати свої родини, свою Вітчизну та інші ідеали», – розповідає Максим Губін.

Військовим на кордоні з Росією не вистачає рукавичок, шкарпеток та ковдр

В Харківській області, в рамках часткової мобілізації до Збройних сил України залучать до тисячі людей. Це військові запасу, колишні миротворці, жінки з медичною освітою чи патріоти-добровольці. Набір проводиться до Національної гвардії, Держприкордонслужби та батальйону територіальної оборони, розповідає заступник обласного військового комісара Юрій Калгушкин.

Батальйон територіальної оборони – це окрема структура, яка захищатиме Харківську область на кордоні з Російською федерацією
Юрій Калгушкин
«Національна гвардія – потрібні командири рот, взводів, водії БТР, БМП, стрілки, кулеметчики. Прикордонна служба буде комплектуватися приблизно за такими ж спеціальностями. А батальйон територіальної оборони – це окрема структура, яка захищатиме Харківську область на кордоні з Російською федерацією», – зазначив Юрій Калгушкин.

За його словами, зараз майже всі районні військкомати готові до прийому військовозобов’язаних, тут визначають фах мобілізованого і до якого роду військ він буде розподілений. У облвійськкоматі кажуть, що забезпечені харчуванням для мобілізованих на кілька днів, а далі сподіваються на фінансову підтримку Міноборони.

Тим часом хлопцям, які вже чатують на передовій біля україно-російського кордону потрібна допомога: не вистачає рукавичок, шкарпеток, ковдр, та термобілизни.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG