Доступність посилання

ТОП новини

Донеччина 9 травня: бої, пожежі, розстріляний священик УПЦ (МП)


Управління міліції в Маріуполі, 9 травня 2014 року
Управління міліції в Маріуполі, 9 травня 2014 року

Донецьк – У Донецькій області 9 травня з самого ранку відбувались масштабні збройні сутички з використанням важкої військової техніки. Епіцентром подій став Маріуполь, де, за офіційними даними, в ході протистояння семеро людей загинуло, ще 39 поранені, а також горіли будівля міської міліції та міськради. У Донецьку ж центром розгулювали озброєні сепаратисти, а лідери так званої республіки заявили, що після ннинішньої антитерористичної операції мирного врегулювання конфлікту не буде.

Бої у Маріуполі

Сутички в Маріуполі почались з самого ранку, спочатку сепаратисти захопили будівлю міської міліції та відстрілювались з неї від бійців Нацгвардії та СБУ, які були залучені до Антитерористичної операції.

Потім у місто увійшла важка бронетехніка, йдеться про майже два десятки одиниць. В результаті сутички згоріла будівля міліції, а бій перекинувся на вулицю, постраждали прилеглі будинки.

Запеклі бої у Маріуполі: 20 терористів убито
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00


За офіційними даними, оприлюдненими департаментом охорони здоров’я обласної адміністрації, в результаті сутички загинуло семеро людей, ще 39 постраждали.

«Усі поранені доправлені до лікувально-профілактичних установ міста, до медустанов продовжують надходити поранені. Даних про належність убитих і поранених департамент охорони здоров’я на даний момент не має», – пояснили у прес-службі обласної адміністрації. При цьому в ОДА зазначили, що реальні цифри можуть бути іншими, адже військові та силовики могли не вдаватись до допомоги муніципальної медичної служби.

Вбитий під час збройних сутичок у Маріуполі, 9 травня 2014 року
Вбитий під час збройних сутичок у Маріуполі, 9 травня 2014 року



Місцевий депутат Олександр Ярошенко заявив, що сепаратисти підірвали водонапірну вежу, тому місто залишилось без води. Однак згодом заступник директора департаменту ЖКГ ДонОДА Лариса Гусєва спростувала інформацію про проблеми з водопостачанням у Маріуполі. «Черговим чутками з приводу відсутності води в Маріуполі не вірте! Це брехня! – зазначає вона. – Водопостачання міста Маріуполя здійснюється в звичайному режимі. Просто через чутки люди різко збільшили водорозбір, і на верхні поверхи вода з ємностей перестала доходити».

Бої у Маріуполі: постріли з РПГ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:09 0:00


У той же час міністр внутрішніх справ Арсен Аваков через соціальні мережі прозвітував, що в результаті операції «вбито 20 терористів».

При цьому медичні служби області досі не називають остаточної звідної цифри загиблих. Заступник керівника Дніпропетровської ОДА Борис Філатов має інформацію про смерть двох військових з батальйону територіальної оборони Дніпропетровщини.

Мешканці Маріуполя блокують українську військову техніку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00


Сумні звістки прийшли із Костянтинівки. Головний редактор видання «Остров» Сергій Гармаш повідомив, що там озброєні сепаратисти розстріляли з автомата священика УПЦ (Московського патріархату), який намагався їх заспокоїти.

Інформацію про загибель священика підтвердили і в церкві, щоправда, священик уже не перебував на службі в єпархії.

Також здійснено напад на окружну виборчу комісію у Краматорську, а макіївським шахтарям погрожували, бо ті не хотіли співпрацювати з самопроголошеною республікою.

Вдень співголова самопроголошеної «республіки» Олександр Хряков заявив, що після референдуму сепаратисти готові скласти зброю, але вже ввечері після антитерористичної операції в Маріуполі донецькі сепаратисти різко змінили свою позицію. Тепер вони заявили, що не бачать мирних шляхів врегулювання ситуації.

Загалом сепаратисти у Донецьку стають дедалі більш агресивними. Вони під час вшанування ветеранів ледь не побили диригента оркестру за виконання національного гімну України, а також, попри свято, агітували за незаконний референдум. А місцева влада заявляє, що частина сепаратистів співпрацює з обласною адміністрацією і допомагає їй охороняти необхідні об’єкти. Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG