Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку триває активна фаза АТО


Дим над аеропортом у Донецьку
Дим над аеропортом у Донецьку
У Донецьку в понеділок розпочалась антитерористична операція. Це пов’язано з тим, що вночі озброєні бойовики з угруповання «Донецька народна республіка», яке визнане в Україні терористичною організацією, прийшли в аеропорт і спробували встановити контроль над об’єктом. Українські військові протягом усього дня вели бій із бойовиками. Стрілянина велась у районі аеропорту. Неспокійно було і на залізничному вокзалі – там постраждали люди.

Активна фаза антитерористичної операції розпочалася в понеділок о 13-й годині і триває досі. Як розповіли очевидці, перед тим вночі група із семи десятків озброєних бойовиків намагались встановити контроль над аеропортом, проте їм завадили українські сили АТО.

Зараз аеропорт не здійснює рейсів, усіх пасажирів та працівників евакуювали. Про деталі операції Радіо Свобода розповів прес-офіцер штабу антитерористичної операції Олексій Дмитрашковський. Він повідомив, що інформації про важкопоранених чи загиблих військових немає. «Йде бій. Терористи використовують чеченську тактику – переховуються в будинках у густонаселених місцях. В операції були задіяні літаки СУ-25, МІГ-29, гелікоптери МІГ-25 та МІ-8. Зі зброї використовують стрілецьку зброю», – заявив прес-офіцер АТО.
Поза тим, складна ситуація була на залізничному вокзалі, який розташований неподалік від аеропорту. Там також була стрілянина, в результаті якої, за даними департаменту охорони здоров’я обласної держадміністрації, постраждало троє людей, одна особа загинула. Деталі ситуації поки не відомі.

Прихильники угрупування «Донецька народна республіка» в понеділок збиралися на мітинг, при цьому їхні лідери заявили, що вони оголошують «загальну мобілізацію» серед населення, вводять «військовий стан».
На донецькому вокзалі від осколка загинула жінка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

Вибори на Донеччині відбулися – представник КВУ

Прихильники сепаратистів і досі закликають ігнорувати результати виборів президента України. Однак на Донеччині в умовах небезпеки для життя проголосувало понад 100 тисяч виборців. Наразі комісії займаються підрахунками голосів і відправленням протоколів у Київ, адже у деяких комісіях є проблеми із електронною системою «Вибори».

При цьому інша частина населення обурена тим, що була позбавлена права голосу. Йдеться, зокрема, про мешканців міст, де не відкрилось жодної дільниці, так, наприклад, сталось у Донецьку. Експерти, у свою чергу, зауважують, що мешканцям регіону нема підстав ставити під сумнів легітимність виборів.

Голова аналітичного відділу місцевого «Комітету виборців України» Олександр Клюжев розповів Радіо Свобода, що вибори на Донеччині вважаються такими, що відбулись.

«Принципово важливо, що на території Донецької області вибори таки відбулись. Це важливо з точки зору їх політичної легітимності. Частина виборців проголосувала і ніхто не може ігнорувати їхнього волевиявлення. Ставити під сумнів результати виборів немає жодних підстав, адже голосують у нас не території, а люди», – наголосив Клюжев.

При цьому складною залишається ситуація і в області. За словами військових експертів, особлива увага зараз має бути прикута до прикордонних ділянок і самого кордону, адже, за інформацією Дмитра Тимчука, на території Росії біля кордону з Донеччиною сконцентрувалось кілька десятків вантажівок із озброєними людьми.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG