Доступність посилання

ТОП новини

Керрі Яценюкові: Москві можуть «підвищити ціну»


Арсеній Яценюк (л), Джон Керрі (п), архівне фото
Арсеній Яценюк (л), Джон Керрі (п), архівне фото
Державний секретар США Джон Керрі наголосив у суботу прем’єр-міністрові України Арсенієві Яценюку на рішучості Сполучених Штатів і їхніх партнерів у «Групі семи» «підвищити ціну», яку може бути змушена заплатити Москва, якщо вона не припинить постачання зброї проросійським сепаратистам в Україні і не перерве зв’язків із ними.

У телефонній розмові він також висловив співчуття з приводу загибелі 49 українських військових у військово-транспортному літаку, який збили проросійські сепаратисти, повідомили в Держдепартаменті.

У ніч на суботу сепаратисти збили український військово-транспортний літак Іл-76, який віз на утримуваний українськими силовиками аеропорт Луганська особовий склад для ротації, техніку, спорядження та продовольство. Усі 49 людей на борту загинули. У штабі АТО заявляють, що літак збили з російської зброї.

Крім того, США і НАТО підтвердили, що танки, які останніми днями були введені до України до рук сепаратистів, відповідають наявним в арсеналі Росії, хоча, як і при захопленні Криму, не мають прямих позначень про належність до Росії. В Україні так само заявляють про свідчення, що з Росії бойовикам передали і реактивні системи залпового вогню «Град», що їх сепаратисти вже спробували використати на Донеччині. Росія твердить, що не постачає зброї сепаратистам в Україні.

Європейський союз, а також США раніше заявляли, що запровадять проти Росії третій етап санкцій, проти цілих секторів російської економіки, якщо Росія вторгнеться на материкову територію України.
XS
SM
MD
LG