Доступність посилання

ТОП новини

Терористична «ДНР» відповідальна за блокування фінансових установ – прокурор Донеччини


Донецьк – На Донеччині організовано «зелений» коридор для ремонту водогону, незабаром в області може відновитись нормальне водопостачання. Наразі низка міст отримує воду за графіком, а частина Слов’янська, Дружківки, Краматорська та Вугледару не мають водопостачання взагалі. Водночас, бойовики продовжують вчиняти протиправні дії. Так у вівторок представники угруповання «ДНР», яке в Україні визнано терористичною організацією, захопили міську прокуратуру Донецька, також у місті досі блокується робота Держказначейства та НБУ.

Сили АТО припинили вогонь на ділянці, де мають відбуватися ремонтні роботи з відновлення насосної станції каналу Сіверський Донець – Донбас, який живить область. Про припинення вогню розповів керівник МВС Арсен Аваков, зазначивши, що сили АТО вже другий день не ведуть вогонь на ділянці. У вівторок, за повідомленням підприємства «Вода Донбасу», яке займається ремонтрими роботами, вдалося відновити частину пошкодженої ділянки, тепер вона може постачати воду, проте, ще частина досі потребує ремонту.

Про перебіг ремонтних робіт розповів головний інженер Красноармійського відділення «Води Донбасу» Ігор Юдін.

«26 проникаючих отворів на відстані порядку 15 метрів зараз «зашиваються». До кінця дня все це зробити не встигнемо через обмеження в часі. Так як на території Семенівки триває обстріл, то довго працювати немає можливості. Доведеться їхати. Чути постріли, які лунають на відстані півкілометра. Швидше за все, зварювальні роботи продовжаться завтра», – зазначив головний інженер.

За останню добу від водопостачання було відключене ще одне місто на Донеччині, а от мер Донецька Олександр Лук’янченко розповів, що в обласному центрі є ще двотижневі запаси води.

11.06.2014
На Донеччині бояться епідемії через нестачу питної води в зонах АТО

А на території захопленого бойовиками арт-центру «Ізоляція» почалося мародерство далі


Казначейство та НБУ заблоковані

Тим часом фінансові установи у Донецьку досі є заблокованими. У міській раді повідомили Радіо Свобода, що бойовики не виконали своєї частини домовленостей, яких було досягнуто напередодні, у понеділок. Блокування роботи установ підтвердили й у Міністерстві фінансів. Озброєні сепаратисти протягом дня знаходились у захоплених приміщеннях та вилучили електронні ключі та інші електронні засоби, які використовуються для проведення платежів. Через це в регіоні тимчасово не обслуговуються близько двох десятків банків.

16.06.2014
На Донеччині фінансова система була під загрозою через дії бойовиків

Озброєні сепаратисти захопили, а потім звільнили будівлі представництва НБУ та Держказначейства далі

З приводу блокування роботи установ прокуратура Донецької області розпочала розслідування за ст. 341 Кримінального кодексу України (захоплення державних або громадських будівель). Водночас, прокурор області Микола Франтовський наголосив, що ці події вимагають від усіх правоохоронців принципової позиції у протидії таким порушенням.
Терористична організація «ДНР» несе повну відповідальність за блокування банківської та казначейської сфери
Микола Франтовський

«Терористична організація «ДНР» несе повну відповідальність за блокування банківської та казначейської сфери», – заявив Микола Франтовський.
Жоден прокурор не пішов на перемовини з захопниками та не прийняв будь-яких пропозицій про подальшу співпрацю
Микола Франтовський

Того ж дня бойовики захопили міську прокуратуру Донецька. З цього приводу також відкрито кримінальне провадження. «Жоден працівник органів прокуратури під час захоплення не постраждав. Усі робочі матеріали та техніку вдалося своєчасно вивезти, – повідомив прокурор Донецької області. – Наголошую, жоден прокурор не пішов на перемовини з захопниками та не прийняв будь-яких пропозицій про подальшу співпрацю», – зазначив Микола Франтовський.

Крім цього, сепаратисти захопили журналіста видання «УРА-Информ.Донбасс» Олександра Перемота, який проводив зйомку біля захопленої будівлі. За деякими даними, його досі утримують у приміщенні міської прокуратури. Також бойовики викрали редактора газети «Вечерняя Макеевка» та гендиректора підприємства «Преса Макіївки», за повідомленнями очевидців, бойовики представились «службою безпеки» «ДНР» і розповіли, що везуть заручників до командира «Русской православной армии» на розмову щодо редакційної політики газети. Зв’язку із заручниками досі немає. Водночас, донецька міліція повідомляє про 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами за цей день. Це сталось в результаті нападу озброєних прихильників «ДНР» на підприємство «Альтком», а також станцію техобслуговування.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG