Доступність посилання

ТОП новини

Верховний комісар ООН із прав людини бере до вивчення матеріали про викрадення й затримання українців Росією


Верховний комісар ООН із прав людини Наві Піллей пообіцяла сьогодні вивчити надані українською стороною матеріали про незаконні переміщення на територію Росії та довільні затримання російською стороною українських громадян і належним чином відреагувати на наведені факти порушень прав людини, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

Як мовиться в повідомленні, матеріали про такі брутальні порушення Росією прав і свобод людини передав верховному комісарові постійний представник України при відділенні ООН та інших міжнародних організацій у Женеві Юрій Клименко.

Україна, сказав він, сподівається на відповідну реакцію на такі свавільні дії і на сприяння у звільненні незаконно затриманих Росією українських громадян, включно з «незаконним вивезенням та взяттям під варту на території Росії військовослужбовця Збройних сил України Надії Савченко, захопленої у червні представниками терористичних збройних формувань, що діють на сході України».

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляв сьогодні, що Україна звернулась до міжнародних організацій і своїх західних партнерів із проханням допомогти звільнити льотчицю.

XS
SM
MD
LG