Доступність посилання

ТОП новини

Замість квитків на концерт у Харкові – продукти переселенцям з Донбасу


Замість квитків на концерт у Харкові – продукти для переселенців з Донбасу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:17 0:00

Харків – У Харкові відбувся благодійний концерт для тимчасових переселенців з Донбасу. Концерт акустичних груп проходив в саду місцевого літературного музею в рамках благодійного фестивалю «Зігрій літо». Організатори напередодні акції в соцмережах поширили список потрібних продуктів і речей переселенцям і запропонували замість вхідного квитка принести найнеобхідніше.

«Допомагати – це заповідь», – так лаконічно говорить про свою участь в благодійному концерті, присвяченому внутрішнім переселенцям з Донбасу музикант гурту «Улица Курзу» Юрко Кєпубов. За словами Юрія, він разом із харківськими гуртами віддячує волонтерам, меценатам, звичайним харків’янам, що турбуються про людей, які потрапили у скруту.

Учасники акустичного концерту співали під гіллям фруктових дерев саду літературного музею. Поруч на музейному подвір’ї зібрали цілу гору пакунків з харчами та речами першої необхідності – це все сюди принесли звичайні харків’яни.

«Ідея приносити харч, замість вхідних квитків виникла через те, що на пунктах роздачі допомоги організації «Станція Харків» є величезна необхідність у розфасованих продуктах», – розповідає організатор благодійного фестивалю «Зігрій літо» Анна Кесильова.

Перевірка на людяність

Напередодні концерту організатори в соцмережах поширили список необхідного: крупи, консерви, запаковані солодощі, одноразові бритви, жіночі засоби гігієни, шкарпетки для дорослих та дітей тощо.

«Це роздається людям на руки. Вимушені переселенці живуть у Харкові в різних місцях, деякі живуть в таборах, деякі в готелях, є й ті, що живуть на квартирах у людей, які погодилися їх прийняти, і такі люди можуть приходити на пункти роздачі і їм роздаються продуктові пакети», – розповідає Анна Кесильова.

Біля входу до музейного подвір’я можна зустріти цілу родину з пакунками – люди принесли тимчасовим переселенцям пральні порошки, зубні пасти, дитячі памперси.

Господарка і мати однієї родини Інна Ільченко вважає, що ситуація в якій опинилися українці, багато чому вчить цілий народ. За її словами, «така собі перевірка на людськість, скільки в нас доброго і ми її проходимо, кожен – як може».

До благочинності у Харкові приєднуються представники великого, середнього і малого бізнесу. Спостерігається тенденція, коли публічні люди відмовляються оприлюднювати чим і кому допомагають, і скільки витрачають коштів на допомогу військовим у шпиталях та в армії, тимчасовим переселенцям і в облаштуванні блок-постів. Підприємці просто сідають в авто і їдуть у найвіддаленіші куточки Харківщіни, або в Слав’янськ, Краматорськ, Святогорськ і везуть допомогу, беруть участь у порятунку людей, вивозять на своїх автомобілях жінок, дітей з небезпечної зони АТО.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG