Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримає 426 тисяч євро від ОБСЄ на потреби жертв торгівлі людьми


ОБСЄ виділить 426 тисячі євро для жертв торгівлі людьми в Україні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

ОБСЄ започатковує програму допомоги України, щоб покращити економічне становище жертв торгівлі людьми. Проект буде спрямований на підтримку моделі соціального бізнесу як інструменту подолання викликів, що постають у зв’язку з торгівлею людьми.

За даними організації, саме люди з нестабільним економічним становищем найлегше потрапляють до групи ризику і можуть стати жертвами злочинної експлуатації. Таким чином, ОБСЄ спонсорує створення соціальних підприємств, які можуть стати джерелом прибутку, тимчасового працевлаштування і підтримки для людей, що входять до групи ризику або вже стали жертвою торгівлі людьми.

Зокрема, координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Вайдотас Верба розповів, що планується залучити 4 партнерів серед громадських організацій або підприємств.

«Що стосується можливих сфер (діяльності – ред.), дуже важливо, щоб ті організації, які цим займуться, могли співпрацювати з малим бізнесом, закладами швидкого харчування, народною творчістю, ресторанами, та інше», – додав Верба.

Планується, що це буде кількарічний проект, кошти на який збиратимуть поступово. ОБСЄ планує надати 426 тисяч євро, з них вже вдалось залучити 350 тисяч євро. Зокрема, як повідомив новопризначений посол Канади в України Роман Ващук, уряд Канади виділить 450 тисяч канадських доларів (близько 318 тисяч євро – ред.) в рамках цієї програми.

XS
SM
MD
LG