Доступність посилання

ТОП новини

Після початку «режиму тиші» сталося близько 10 обстрілів позицій сил АТО – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

Проросійські бойовики не дотримуються оголошеного від 18:00 7 жовтня «режиму тиші» в зоні антитерористичної операції. Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Після початку так званого «режиму припинення вогню», що діє від 18:00 вчорашнього дня, зафіксовані близько 10 обстрілів», – пише військовий експерт.

За його словами, обстріли з мінометів і стрілецької зброї в районі Трьохізбенки і Щастя на Луганщині тривали від 20:30 7 жовтня до 2:00 8 жовтня.

«За нашими даними, терористичні групи, підпорядковані Олексію Мозговому, отримали вказівку ігнорувати «режим припинення вогню» і далі завдавати вогневі удари по позиціях українських військ і цивільних об’єктах», – пише координатор «Інформаційного спротиву».

Всього ж протягом минулої доби позиції сил АТО були обстріляні понад 50 разів, твердить Тимчук.

За повідомленням Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки й оборони, «режим тиші» мав запанувати в зоні АТО від 18:00 7 жовтня. В ІАЦ РНБО нагадали, що цей режим уже було оголошували в неділю. Але тоді, як мовиться в повідомленні, «бойовики постійно порушували ці домовленості, обстрілюючи позиції сил АТО та викликаючи таким чином вогонь у відповідь».

Тим часом, в угрупованні «ДНР» заявили, що не отримувала повідомлення від Ради національної безпеки й оборони України про запровадження «режиму тиші» з вечора вівторка. Про це повідомила російська інформагенція «РИА Новости».

XS
SM
MD
LG