Доступність посилання

ТОП новини

Російські кораблі помітили біля берегів Австралії напередодні візиту Путіна


Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп
Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп

Біля північного узбережжя Австралії відзначено пересування чотирьох російських військових кораблів напередодні прибуття в цю країну президента Росії Володимира Путіна.

Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що Росія має право на присутність кораблів у міжнародних водах, але зазначила, що за ними ведеться пильне спостереження.

Поява кораблів російського флоту біля берегів Австралії відбувається напередодні візиту президента Росії Володимира Путіна в австралійський Брісбен, де він повинен бути присутнім на саміті «Групи 20» 15-16 листопада.

Прем’єр-міністр Австралії Тоні Еббот заявив, що виступить з критикою Путіна на саміті з приводу збитого над східною Україною літака малайзійської авіакомпанії, внаслідок чого загинули 298 людей.

У Пекіні 11 листопада Еббот зажадав вибачень від Путіна. За словами австралійського прем’єра, він має інформацію про те, що літак був знищений російською ракетною установкою, яка повернулася на територію Росії після того, як малайзійський літак був збитий.

XS
SM
MD
LG