Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві залишив без розгляду позов проти голови фонду «Пацієнти України»


Дарницький районний суд Києва залишив без розгляду позов компанії «Валартін фарма» проти голови благодійного фонду «Пацієнти України» Дмитра Шерембея у зв’язку з неявкою адвоката позивача. Про це Радіо Свобода розповів Дмитро Шерембей.

Адвокат «Валартін фарми» Дмитро Покровський назвав рішення судді незаконним і має намір його оскаржувати: «Буде ухвалене рішення щодо оскарження ухвали суду або подачі нової позовної заяви з тими самими позовними вимогами».

Фармакологічна компанія «Валартін фарма» подала два позови проти благодійного фонду «Пацієнти України», звинувачуючи його у поширенні неправдивої інформації: один розглядався у Дарницькому районному суді Києва, щодо іншого триває розгляд у Подільському.

Очільник фонду Дмитро Шерембей стверджує, що у серпні цього року оприлюднив докази про відсутність клінічних випробувань виробленого «Валартін фармою» препарату «Альфапег», який, однак, Міністерство охорони здоров’я схвалило для лікування гепатиту С. На думку активіста, зараз «Валартін фарма» навмисно затягує процес, щоб не втратити контракти щодо продажу препарату.

Фармацевти, тим часом, стверджують, що випробування проводились, але результати не оприлюднюють. Наразі, як повідомляється на сайті компанії, «Валартін фарма» домоглася допуску препарату «Альфапег» до участі у державному тендері МОЗ.

Наступне судове засідання у Подільському суді заплановане на 3 грудня.

XS
SM
MD
LG