Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську попрощалися з 11 загиблими в АТО бійцями


У Дніпропетровську на площі біля театру опери і балету попрощалися з 11 загиблими на Донбасі українськими бійцями, тіло одного з них уже ідентифіковане, решта – залишаються невпізнаними.

Віддати останню шану загиблим прийшли небайдужі жителі Дніпропетровська, українські військові, духовенство. Панахиду за загиблими відправили священики кількох конфесій – УПЦ Київського патріархату, Вірменської Апостольської церкви, Української автокефальної православної та Української греко-католицької церков. В останню путь військових проводжали вигуками «Слава Україні! Героям слава!», а також Державним гімном України у виконанні військового оркестру.

За словами директора департаменту взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Ірини Федорчук, загалом з початку проведення АТО до моргів Дніпропетровської області з Донецької та Луганської областей надійшло 505 тіл загиблих.

Як зазначила посадовець, на Краснопільському цвинтарі, де створюють Алею Героїв, уже поховали близько півтори сотні неідентифікованих бійців, тіла 20 з них згодом були ідентифіковані за допомогою ДНК-експертизи. 16 впізнаних загиблих за бажанням родичів перепоховали на їхніх малих батьківщинах – у Полтавській, Рівненській, Чернігівській, Житомирській, Волинській, Миколаївській, Івано-Франківській та інших областях.

За інформацією Федорчук, найближчим часом надійдуть результати ДНК-експертизи ще щодо 30 воїнів, які загинули в АТО.

XS
SM
MD
LG