Доступність посилання

ТОП новини

Захист Савченко подав скаргу на незаконні дії працівників конвою


Надія Савченко у суді, 10 лютого 2015 року
Надія Савченко у суді, 10 лютого 2015 року

Адвокати української льотчиці Надії Савченко подали до генеральної прокуратури Росії заяву на працівників конвою, які вчинили незаконні дії щодо обвинуваченої. Про це написав адвокат Микола Полозов у своєму twitter.

Напередодні Полозов повідомив, що «поки Савченко ( 10 лютого –ред.) чекала рішення в конвойному приміщенні, начальник конвою Альохін їй заявив, щоб вона не розмовляла з ними «чурбанскою мовою». Це є образою за національною і мовною ознакою, наголосив адвокат.

Крім того, за його словами, Савченко, котра 60 днів голодує, конвой навмисно не передавав воду під час її перебування в суді.

У вівторок, 10 лютого, Басманний суд Москви продовжив термін арешту Савченко до 13 травня.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року її взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам.
За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.
Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону

13 грудня 2014 року Савченко оголосила голодування і продовжує його дотепер. 29 січня її перевели до медсанчастини.

У січні Савченко зареєстрували як делегата ПАРЄ, а також надали їй міжнародний імунітет. ПАРЄ закликала владу Росії звільнити ув’язнену в цій країні Савченко.

XS
SM
MD
LG