Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав представників ОБСЄ негайно вирушити у Дебальцеве моніторити перемир’я


Президент Петро Порошенко на засіданні Генерального штабу Збройних сил України, 15 лютого 2015 року
Президент Петро Порошенко на засіданні Генерального штабу Збройних сил України, 15 лютого 2015 року

Президент України Петро Порошенко закликав представників ОБСЄ негайно вирушити у Дебальцеве і забезпечити ефективний моніторинг припинення вогню з обох сторін. На цьому він наголосив у своїй заяві з Генерального штабу, яка транслювалася у прямому ефірі.

«По усіх секторах, особливо по дебальцевському плацдарму, ми запросили представників ОБСЄ спеціальної моніторингової місії, яка має забезпечити моніторинг і верифікацію режиму припинення вогню, представників Спільного центру по контролю координації режиму припинення вогню – негайно вирушити в Дебальцеве, переконатися: дорога розблокована і забезпечити ефективний моніторинг, верифікацію, контроль режиму припинення вогню з обох сторін», − зокрема, сказав Порошенко.

Також він віддав наказ представнику України в Спільному центрі по контролю координації питань припинення вогню генерал-майору Олександру Розмазніну забезпечити ефективний контроль за режимом припинення вогню у визначених секторах.

Перед цим начальник Генштабу Віктор Муженко доповів президенту, що керівники секторів А, Б, С, М в зоні АТО приступили до виконання наказу щодо припинення вогню.

12 лютого в Мінську лідери України, Росії, Франції, Німеччини та Франції домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого з 00:00.

На цю ж тему:

15.02.2015
Бойовики можуть використати ситуацію під Дебальцевим, щоб зірвати перемир’я − Порошенко

«Це Дебальцевський плацдарм, а не котел. Славні ЗСУ утримали рубежі, які були визначені для оборони» далі
15.02.2015
Порошенко віддав наказ силам, задіяним в АТО, припинити вогонь

Під час зв'язку з керівниками секторів в зоні АТО вони доповіли, що до них наказ донесений і вони приступили до його виконання далі
XS
SM
MD
LG