Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС Росії «з подивом» сприйняли санкції ЄС і обіцяють відповісти


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що нові санкції ЄС не дозволять вирішити кризу в Україні, і обіцяє дати «адекватну відповідь».

«З подивом ознайомилися з рішенням Ради ЄС із закордонних справ від 9 лютого, що набуває чинності 16 лютого, про розширення ЄСі списку санкцій проти низки російських фізичних і юридичних осіб», – заявили в російському МЗС.

«Особливо безглуздо подібні рішення виглядають на тлі мінських домовленостей 12 лютого, в роботі по досягненню яких брали участь лідери провідних країн-членів ЄС», – йдеться в повідомленні.

Європейський союз сьогодні оприлюднив список нових санкцій через погіршення ситуації в Україні. Так званий «чорний список» поповнили 19 фізичних та 9 юридичних осіб.

Санкції набирають чинності з часу опублікування.

Серед тих, кого стосуються санкції – заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов, депутат Держдуми і співак Йосип Кобзон, перший заступник міністра оборони Аркадій Бахін, директор головного операційного департаменту і заступник керівника штабу Збройних сил Росії Андрій Картаполов, а також перший заступник голови Комітету Держдуми Росії з етнічних питань Валерій Рашкін.

До списку також потрапили 14 жителів Донбасу і 9 організацій, пов’язаних з бойовиками.

У Мінську 12 лютого контактна група із врегулювання ситуації на сході України ухвалила документ про низку заходів з виконання мінських угод. Зокрема, серед них припинення вогню в Донбасі з 15 лютого, відведення важких озброєнь і створення зони безпеки.

Українська сторона звинувачує бойовиків у порушенні перемир’я, бойовики висувають звинувачення у відповідь.

XS
SM
MD
LG