Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін: на сході України загинули понад 5 тисяч людей


Зруйнована боями будівля Донецього аеропорту, 16 лютого 2015 року
Зруйнована боями будівля Донецього аеропорту, 16 лютого 2015 року

Станом на початок лютого на сході України внаслідок бойових дій загинули понад п’ять тисяч людей, поранені майже 11 тисяч людей, заявив радник прем’єра України Данило Лубківський.

За його словами, реальні цифри можуть бути набагато більшими. Як заявив Лубківський, представляючи «Чорну книгу Кремля», Україна щодня втрачає близько ста мільйонів гривень на проведення антитерористичної операції і захист держави. Російські бойовики і місцеві сепаратисти пошкодили або знищили більш як одну тисячу енергетичних об’єктів, наголосив Лубківський.

«Фактично, це – зведення інформації, яке буде продовжуватись для того, щоб остаточно встановити всю повноту втрат і збитків України як міжнародний вирок режиму президента Росії Путіна. На початок лютого цього року, за час агресії, загинуло понад 5 тисяч людей, майже 11 тисяч осіб поранено. Станом на 1 січня 2015 року кількість загиблих серед учасників АТО перевищила тисячу триста людей», – повідомив Лубківський.

Згідно з інформацією, яка міститься у «Чорній книзі Кремля», внаслідок анексії Криму і захоплення частини території Донбасу, Україна втратила майже 20 відсотків свого економічного потенціалу, з більш як 150 вугільних шахт 115 опинились на території, яку тимчасово контролюють угруповання «ДНР» і «ЛНР». Відтак, видобуток вугілля знизився на 35 відсотків, повідомив Лубківський.

«Чорна книга Кремля» видана 5 мовами (українською, англійською, російською, німецькою і французькою) і найближчим часом буде передана у дипломатичні місії і представництва міжнародних організацій, які працюють в Україні.

За даними ООН, наведеними на початку цього місяця, внаслідок конфлікту на сході України від квітня загинули понад 5350 людей.

XS
SM
MD
LG