Доступність посилання

ТОП новини

Львів’яни закликали Надію Савченко припинити голодування


Львів’яни закликали Надію Савченко припинити голодування
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

Кількадесят львів’ян зібралися у неділю, 1 березня, на площі Ринок і біля пам’ятника Шевченкові, щоб висловити підтримку льотчиці Надії Савченко.

На мітингу під гаслом «Волю Надії» активісти жіночих громадських організацій Львова закликали Надію Савченко припинити голодування. Адже 1 березня – це 79-й день, відколи українка голодує.

«Це болить, це прекрасна молода жінка і я не хочу, щоб вона вмирала. Зло не величне, зло огидне, потворне, дисгармонійне і не треба додавати дисгармонії, приносячи у жертву своє життя. Вона справжній герой, у неї велике мужнє серце і велика душа і треба її зберегти для нашої країни. Не треба її приносити в жертву потворі», – наголосила Радіо Свобода львівська художниця Дарія Зав’ялова.

Учасники мітингу на захист Надії Савченко тримали у руках плакати з написами – «Ти нам потрібна живою», «Свободу Надії Савченко», «Надіє, ти потрібна Україні, не голодуй».

Також сьогодні у всіх храмах Української православної церкви Київського патріархату у Львові та області люди молились за визволення ув’язненої Надії Савченко.

«Господи Боже наш, що дарував нам свободу та визволив нас від диявола супостата, гріха і смерті; звільни від несправедливого ув’язнення рабу Твою Надію, подай їй зцілення душевне і тілесне та на волю виведи, від усякої злої напасті її зберігаючи, молимось Тобі, вислухай і помилуй!» – такі слова молитви промовили вірні.

Акції на підтримку Надії Савченко 1 березня відбуваються в багатьох країнах світу. У Києві відбувся молебень за її здоров’я, в якому взяли участь представники різних конфесій. Учасники жалобної ходи пам’яті Бориса Нємцова в Москві серед інших гасел скандували також «Свободу Надії Савченко».

XS
SM
MD
LG