Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати: суд у справі Савченко буде відкритим


Надія Савченко в залі суду, 4 березня 2015 року
Надія Савченко в залі суду, 4 березня 2015 року

Суд у Москві не задовольнив клопотання прокуратури Росії про закритий режим засідання у скарзі на відмову слідчого відпустити Надію Савченко на засідання ПАРЄ. Про це повідомили адвокати української льотчиці і народного депутата, яка перебуває під вартою в Росії.

Прокуратура пояснювала своє клопотання погрозами на свою адресу.

Захист і сама Надія Савченко виступили проти такого клопотання.

Як заявляють адвокати, статус делегата ПАРЄ надає обвинуваченої дипломатичний імунітет і дає їй право поїхати на засідання. Адвокати стверджують, що жодна держава-член Ради Європи не може цьому перешкодити.

Сьогодні минає 82-й день голодування Савченко на знак протесту проти незаконного її увʼязнення на території Росії. Адвокати Савченко оприлюднили її лист, в якому льотчиця подякувала людям за підтримку.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У червні сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

XS
SM
MD
LG