Доступність посилання

ТОП новини

МВФ не визнавав борг України перед Росією державним – Яресько


 Наталя Яресько
Наталя Яресько

Міністр фінансів Наталя Яресько заперечує, що Міжнародний валютний фонд відносить борг України за єврооблігаціями перед Росією до державного боргу замість приватного.

«Такого рішення не було. Це Bloomberg і Reuters із посиланням на анонімне джерело, а такого рішення МВФ немає», – зазначила вона.

Раніше агентство Bloomberg із посиланням на свої джерела заявило про те, що МВФ пропонує Україні віднести «російські» бонди до держборгу, що підлягає реструктуризації та на який не може поширюватися мораторій на виплату.

У травні Верховна Рада ухвалила закон, який дає право урядові оголошувати мораторій на виплати зовнішніх боргів. Україна також розраховує на реструктуризацію свого зовнішнього боргу на суму у 23 мільярди доларів.

Росія за влади попереднього президента України Віктора Януковича викупила 2013 року українські єврооблігації на суму у 3 мільярди доларів, термін виплат за якими збігає наприкінці цього року. Крім того, президент Росії Володимир Путін заявляв, що російські банки надали українським клієнтам кредитів приблизно на 25 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG