Доступність посилання

ТОП новини

Марія Гайдар: Росія воює з Україною


Російська опозиційна активістка Марія Гайдар, яку голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі пропонує на посаду своєї заступниці, заявляє, що на Донбасі триває війна Росії з Україною.

«Росія воює з Україною. Йде війна, є загиблі, є біженці, є переговори, в яких бере участь Росія і говорить про те, що треба відводити озброєння. Те, що є війна між Росією й Україною, – це факт», – сказала Гайдар у Києві.

Вона також заявила, що Крим був незаконно анексований Росією і має бути повернутий у склад України. «Як це зробити? Я не знаю. Я думаю, що зараз ніхто не знає, як це зробити», – сказала Гайдар. На її думку, для того щоб Крим знову став українським, в Росії має настати демократія, змінитися режим.

Марія Гайдар виступила з цією заявою після того, як у соцмережах спалахнула хвиля обурення її нещодавнім виступом в Одесі, коли вона кілька разів поспіль уникла відповіді на пряме запитання, хто воює з Україною.

Минулого тижня голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі запропонував кандидатуру Марії Гайдар на посаду одного зі своїх заступників.

Марія Гайдар – дочка Єгора Гайдара, одного з ідеологів економічних реформ у Росії на початку 90-х років. У різні роки він обіймав високі посади в економічному блоці російського уряду. Єгор Гайдар помер у 2009 році.

На цю ж тему:

20.07.2015
Рішення Гайдар щодо України викликало бурхливу реакцію в Росії

Хтось каже про політичну авантюру, хтось про зраду. А влада взялася відбирати гроші у фонду, який очолювала Гайдар далі
20.07.2015
Держава забагато обіцяє, але на практиці нічого немає – Марія Гайдар

«Щодо переселенців – треба вирішувати, що з ними робити завтра. Це більш гостра проблема» далі
18.07.2015
Дочки реформаторів залишають Росію

Російська влада все більше і більше складається з пройдисвітів – це і є причина нинішнього тяжкого становища. І причина війни – теж далі
XS
SM
MD
LG