Доступність посилання

ТОП новини

Крим і далі без світла. Ми не допустимо ремонту – активіст


Чоловік світить на електролічильник у будинку в Сімферополі. 22 листопада 2015 року
Чоловік світить на електролічильник у будинку в Сімферополі. 22 листопада 2015 року

«Треба вже вакханалію цю закінчувати, треба припинити постачання електроенергії. Ми стоїмо на позиції не допустити ремонт цієї лінії»

Херсон – Після підриву електроопор і фактичного припинення постачання електроенергії з материкової України до окупованого та анексованого Росією Криму, відновлювальні роботи на адміністративній межі з півостровом і досі не розпочаті. Активісти кажуть, що будуть наполягати на своєму і не дадуть відновлювати електромережі, а місцева влада в Херсоні закликає поліцію не застосовувати силу до активістів акції, а вести з ними переговори.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:49 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Технічний директор «Херсонобленерго» Володимир Гетманов пояснює: в районі Чаплинки струм йшов на територію Криму на підстанцію заводу «Титан», звідки повертався і живив 22 населених пункти Каланчацького району, 6 – Чаплинського, і 18 підстанцій зрошення. Як тільки диспетчер отримав інформацію про підрив електроопор, обленерго перевели їхнє живлення на підстанції у Виноградовому та Дудчино. Зимове навантаження така альтернативна система втримає, а літнє – вже ні.

«Такий режим можливий, тимчасово обмежений у потужності, узимку. І зовсім неможливий – у літній період, коли до навантаження, яке існує у зимовий період і виникає за рахунок побутового споживання, населення, інших споживачів, додається 22 станції зрошення», – пояснює енергетик.

Щодо Чонгара – там ситуація на населення не вплине. Ігор Босько, директор Херсонських магістральних електромереж Південної електроенергетичної системи «Укренерго», зазначає: «Там така сама магістральна лінія, як і в нас – 330 кіловольт. Але вона не має зв’язку з нашими мережами обленергівськими, бо вона суто магістральна».

Крим і далі без світла через підрив електроопор на Херсонщині (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:16 0:00


Якщо енергопостачання Криму не відновиться, енергетики готові побудувати для області нову підстанцію, – заявляє Володимир Гетманов.

«У районі населеного пункту Чаплинка повинна бути побудована підстанція 330 кіловат із розподільчим пристроєм 150 і розподільчим пристроєм 35, яка повинна замінити джерело живлення підстанції «Титан». Але будівництво її триватиме як мінімум два роки», – ділиться прогнозами фахівець.

Начальник обласного управління Національної поліції Артур Меріков заявив, що розглядаються три версії підриву електроопор.

«Як одна з версій, хто міг вчинити ці підриви – це диверсійно-розвідувальна група з Російської Федерації. Друга версія – це також особи, які зараз проводять акцію і третя версія – це особи, які мають стосунок до обороту зброї», – сказав начальник управління поліції.

Це протест мирних жителів, силового втручання більше не буде – керівник ОДА

У поліції зараз відкриті чотири кримінальні провадження. Одне – за фактом умисного пошкодження об’єктів електроенергетики, ще два – за заподіяння тілесних ушкоджень двом співробітникам поліції і одне – з перешкоджання професійній діяльності журналіста. Щодо нападу поліції на протестувальників, у поліції заявляють – цього не повториться, оскільки своєї мети вони вже досягли – дали можливість енергетикам заземлити і знеструмити лінію.

Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Путілов наголошує: тепер все вирішуватиметься мирно.

Ми повинні відмовитися від силового втручання, це протест мирних жителів України
Андрій Путілов

«Ми повинні відмовитися від силового втручання, це протест мирних жителів України. Так, в такому вигляді, як він є, але ні в якому разі силового втручання не повинно бути. Ми повинні цей протест перевести в мирне русло, в переговорний процес», – висловлює свою позицію херсонський очільник.

Треба вже вакханалію цю закінчувати, треба припинити постачання електроенергії
Леонід Шибко

Київський автомайданівець і один з координаторів блокади опор Леонід Шибко каже, що про відновлення електромереж можна забути.

«Треба вирішувати це питання на державному рівні. Треба вже вакханалію цю закінчувати, треба припинити постачання електроенергії. Ми, принаймні, поки стоїмо на позиції, не допустити ремонт цієї лінії», – зазначає активіст.

Енергетики попереджають – тимчасова енергосистема дуже вразлива і у разі аварії і ремонту без світла залишаться два райони області.


На цю ж тему:

Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського
23.11.2015
Як знеструмлений Крим наелектризував українську владу

Пошкодження і падіння опор ліній електропередач на Херсонщині «поставило на вуха» не лише профільне міністерство на чолі з Демчишиним, але й уряд і навіть президента далі
23.11.2015
П’ять зауважень щодо знеструмлення Криму від західних оглядачів

Енергетична блокада Криму знижує довіру до України на міжнародній арені та її підтримку, кажуть експерти далі
23.11.2015
«Доки не вимкнуть світло для Криму, ми звідси не підемо» – Ленур Іслямов

Є домовленість, що буде скасований режим, який дозволяє торгувати з окупованим Кримом – народний депутат далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG