Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: луганську журналістку Варфоломеєву звільнили з полону сепаратистів


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявив, що луганську журналістку і громадську активістку Марію Варфоломеєву звільнили з полону сепаратистів.

«Журналіст Марія Варфоломеєва звільнена. Пишаюсь її мужністю та силою духу!», – написав він на своїй сторінці в twitter.

Водночас сепаратисти угруповання «ЛНР» заявляють про додатковий обмін полоненими за формулою «1 на 2», який, за їхніми словами, провели біля міста Щастя. Вони зазначають, що українській стороні передали жительку Луганська Марію Варфоломеєву.

Луганська журналістка і громадська активістка Марія Варфоломеєва з січня 2015 року перебувала в полоні сепаратистів «ЛНР», які звинувачували її в «коригуванні вогню ЗСУ», а також співпраці з «Правим сектором».

26 лютого Порошенко повідомив, що з полону бойовиків звільнено трьох українських заручників. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявили, що обмін полоненими відбувся за формулою «3 на 6».

За даними Уповноваженої президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірини Геращенко, станом на 26 лютого в заручниках залишається 131 українець.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG