Доступність посилання

ТОП новини

Лещенко закликає правоохоронців допитати Манафорта


Сергій Лещенко із документами, що свідчать про виплати із «чорної каси» Партії регіонів, 19 серпня 2016 року
Сергій Лещенко із документами, що свідчать про виплати із «чорної каси» Партії регіонів, 19 серпня 2016 року

Народний депутат України від фракції БПП Сергій Лещенко заявляє, що українські правоохоронні органи мають допитати екс-радника колишнього українського президента Віктора Януковича Пола Манафорта у зв’язку з інформацією про отриманням ним коштів із «чорної каси» Партії регіонів.

«На моє переконання, слідство у справі Лавриновича (екс-міністра юстиції України – ред.), що здійснює ГПУ, і слідство у справі тіньової бухгалтерії (Партії регіоів), яке веде НАБУ, – вони повинні допитати пана Манафорта шляхом спрямування запиту до США у рамках договору про правову допомогу», – сказав депутат.

При цьому депутат наголосив, що в документах у рядках зі згадуванням американського політтехнолога в графі про отримання коштів стоїть підпис екс-депутата від фракції Партії регіонів кількох скликань Віталія Калюжного.

«Ми стверджуємо, що пан Манафорт отримав з «чорної каси» Партії регіонів, яка наповнювалася корупційним шляхом і з якої не платились податки, 12 мільйонів 774 тисячі 869 доларів за період з 20 листопада 2007 року по 5 жовтня 2012 року. Ми зробили виїмки з підписами за пана Манафорта і з’ясувалося, що найбільше – дев’ять разів – гроші за нього отримував депутат від партії регіонів Віталій Калюжний, що був головою комітету в міжнародних справах у парламенті минулого скликання. Це людина наближена до Бориса Колеснікова та Андрія Клюєва», – сказав Лещенко.

Калюжний цю інформацію поки що не коментував.

14 серпня американське видання The New York Times опублікувало матеріал, в якому зазначається, що Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів в Україні у період з 2007 по 2012 рік. За даними НАБУ, на які посилаються автори матеріалу, прізвище керівника штабу Трампа 22 рази фігурує в так званій «чорній бухгалтерії» партії Януковича за п’ять років.

Сам Манафорт піддав NYT різкій критиці, заявивши, що жодних виплат готівкою він не отримував. Штаб кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа також публічно виступив на захист Манафорта.

XS
SM
MD
LG