Доступність посилання

ТОП новини

Грановський перебував на Кіпрі, але не був у складі делегації ГПУ — Єнін


Олександр Грановський
Олександр Грановський

У Генпрокуратурі підтвердили, що народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Грановський був присутній на одній із зустрічей генпрокурора Юрія Луценка під час його візиту на Кіпр.

«Депутат Грановський дійсно був присутній на одній із зустрічей з керівництвом прокуратури Кіпру, але він не входив до складу офіційної делегації», – сказав заступник генпрокурора Євген Єнін.

За його словами, візит депутата не здійснювався за кошти держбюджету.

«За його участі з’ясовували у кіпрської сторони деталі наданої ним інформації стосовно низки українських депутатів, які підозрюються нами у наявності певних компаній, зареєстрованих на території Кіпру», –сказав заступник генпрокурора.

Він додав, що ГПУ невідомо про наявність кримінального провадження у Кіпрській Республіці щодо Грановського.

«Кіпрська сторона не зверталась до ГПУ про правову допомогу з цього питання», – сказав Єнін.

5 вересня генеральний прокурор України перебував з робочим візитом у Республіці Кіпр, де зустрівся з генеральним прокурором Кіпру. Тоді ж стало відомо, що депутат Грановський також поїхав до Кіпру з делегацією ГПУ.

6 вересня видання «Українська правда» повідомило, що у Генеральній прокуратурі Кіпру перебуває подання про ініціювання кримінального розслідування щодо Грановського.

Сам Грановський на своїй сторінці в Facebook повідомив, що він особисто знайомий «практично з усіма учасниками юридичного ринку Кіпру», а зустріч генпрокурорів України і Кіпру відбулася вперше, для організації якої він зробив «все можливе».

«Ніяких інших мотивів, в тому числі прихованих, немає, бути не може, так що попрошу ставитися з повагою до праці і часу інших людей. Я глибоко переконаний, що організація такої зустрічі – саме те, що необхідно Генеральній прокуратурі сьогодні...», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Олександр Грановський є одним із об’єктів журналістських розслідувань програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший». Неформально саме його називають куратором від влади у правоохоронній та судовій системах.

XS
SM
MD
LG