Доступність посилання

ТОП новини

Президент призначив головою Миколаївської ОДА Олексія Савченка


Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким призначив головою Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка.

Він призначений із випробувальним терміном у три місяці, мовиться в указі.

Іншим указом президент звільнив від тимчасового виконання обов’язків голови Миколаївської ОДА В’ячеслава Боня.

Олексій Савченко, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка», заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради, 14 вересня переміг у конкурсі на посаду голови Миколаївської ОДА, в якому взяли участь загалом 32 кандидати, з яких до фіналу ввійшли шість. При цьому він випередив найближчого суперника з великим відривом.

Він заявив тоді, що як очільник ОДА візьме на себе три зобов’язання на найближчий рік: «ремонт доріг, тепломодернізація і сполучення» (імовірно, транспортне – ред.).

Конкурс на посаду голови Миколаївської ОДА Петро Порошенко оголосив 9 серпня.

Наприкінці червня президент підписав указ про звільнення з посади голови Миколаївської ОДА Вадима Мерікова. Іншим указом президент призначив виконувачем обов’язків голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслава Боня, який був заступником голови ОДА.

15 червня під час візиту на Миколаївщину Петро Порошенко повідомив про рішення голови Миколаївської обласної державної адміністрації Вадима Мерікова подати у відставку. В оточенні президента це мотивували «політичною відповідальністю» у зв’язку з корупційними відкриттями.

4 червня Військова прокуратура Південного регіону України заявила про затримання на Миколаївщині чотирьох посадовців – заступника голови райдержадміністрації, помічника голови облради та першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації – під час отримання хабарів на суму 90 тисяч доларів.

XS
SM
MD
LG