Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко привітав Трампа з перемогою на виборах президента в США


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко привітав Дональда Трампа з перемогою на виборах президента в США.

«Щиро вітаю Дональда Трампа з обранням президентом США. Це символ справжньої демократії, коли ніхто до останньої миті не знає результати виборів. І це є ознакою справжньої демократії, яку завжди сповідували і пропагували наші надійні та стратегічні американські партнери та друзі»,–сказав Порошенко під час зустрічі з послом США в Україні Марі Йованович, повідомляє прес-служба президента України.

Порошенко наголосив, що разом з перемогою новий президент США перебирає на себе і відповідальність за глобальне лідерство США у демократичному світі.

Він також наголосив, що цінує підтримку України політичними силами американської держави і сподівається на продовження підтримки США в двох важливих сферах – у боротьбі проти російської агресії, відновлення суверенітету і територіальної цілісності, а також у сприянні у реалізації масштабних реформ в різних сферах, зокрема, у боротьбі з корупцією.

Президент України запросив новообраного президента США Дональда Трампа відвідати Україну.

Дональд Трамп отримав 289 голосів у колегії виборників. Для перемоги на виборах одному з кандидатів достатньо мати 270 представників у цій колегії. Таким чином, республіканці здобули перемогу і на виборах президента, і в обох палатах Конгресу. Республіканська партія зберігає контроль над Сенатом США.

Після оголошення результатів виборів Трамп пообіцяв «поводитися справедливо і рівноправно щодо всіх країн». «Ми шукатимемо діалогу і партнерства, а не конфліктів», – наголосив Трамп щодо своїх орієнтирів у зовнішній політиці.

У ході передвиборної кампанії Трамп не раз заявляв, що в разі перемоги буде розглядати можливість визнати належність Криму Росії, про яку стверджує Кремль.

Президент Росії Володимир Путін був одним із перших, хто привітав з перемогою на виборах Трампа, також його вже привітали низка лідерів європейських країн.

Хто він, новообраний президент США? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:19 0:00

XS
SM
MD
LG