Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Аваков змінив готель на «Фортецю»


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

Доброго суботнього Вам ранку!

«Фортеця» Авакова

Виявляється міністр внутрішніх справ Арсен Аваков проживає на території комплексу спеціальних об’єктів МВС «Фортеця» у чотириповерховому адміністративному будинку, з якого можна дистанційно керувати підрозділами міністерства. Міністр щомісячно сплачує близько 8 тисяч гривень за оренду частини будинку (130 квадратних метрів), хоча, окрім Авакова, у ньому більше ніхто не живе. Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший». Раніше міністр проживав у готелі «Київ».

Ще одне розслідування програми «Схеми» «Спецборт для Медведчука» вже отримало реакцію Служби безпеки України. Так, голова СБУ Василь Грицак підтвердив, що кум президента Росії Володимира Путіна та представник України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Віктор Медведчук справді здійснює прямі авіаперельоти до Москви. В той час як пряме авіасполучення між Україною та Росією припинено. У відомстві пояснили, що літає Медведчук виключно з приводу питань переговорів у Мінську.

«Погодитись не погоджуватись»​

Очільником ЦРУ обрали прихильника України. Обраний президент США Дональд Трамп підтвердив, що запропонував посаду директора Центрального розвідувального управління в його майбутній адміністрації консерваторові Майку Помпео.

Крім того, Трампу вже презентували стратегію щодо України. І складається вона з трьох кроків: Захід та Росія мають «погодитись не погоджуватись» щодо статусу Криму на невизначений період часу; cторони погоджуються на збереження статус-кво Донбасу як частини України, забезпечивши дотримання режиму припинення вогню; створення допомогового пакету для економічного відновлення України.

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

Батько встановив зірку – син її зняв

Днями у Миколаєві декомунізували міськраду: замість радянської зірки над будинком тепер височіє тризуб. Місцевий портал «НикВести» повідомив, що демонтажем зірки займався син того чоловіка, який її колись встановлював. Радіо Свобода знайшло цього працівника та поспілкувалося із ним про «родинну декомунізацію».

Далі лише заголовки:

– Місія МВФ завершила свою роботу в Києві і закликала посадити корупціонерів та вчасно ухвалити бюджет.

– Порошенко звільнив релігійні організації від податків на благодійність

– «Це неправда. Україна своїх громадян не видає», – запевнив генпрокурор України Юрій Луценко, коментуючи поширену інформацію про ймовірну видачу Грузії екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

– В цей же час Печерський райсуд Києва визнав недостовірними дані про причетність сина Януковича до вбивств на Майдані.

***

Попереду вихідні, а це означає, що у Вас ймовірно з’явиться час подивитися фільм чи улюблений серіал. Та закриття двох найбільших піратських ресурсів – FS.TO та EX.UА могло Вас спантеличити. У матеріалі «Чи відмовляться від піратських фільмів українці після закриття двох найбільших ресурсів?» ми зібрали аргументи прихильників і супротивників цієї події. Крім того взяли з цього приводу інтерв’ю у заступника голови Адміністрації президента Дмитра Шимківа.

Наразі прощаємось до понеділка і ненав’язливо натякаємо на важливості авторських прав. Наша редакція їх неухильно дотримується

Ваше Радіо Свобода Daily

XS
SM
MD
LG