Доступність посилання

ТОП новини

НБУ: у разі неухвалення держбюджету у першій декаді грудня мало шансів отримати транш МВФ до кінця року


У разі неухвалення Верховною Радою держбюджету-2017 у першій декаді грудня можливість отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду до кінця року практично нульова, повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій.

«Поки формально ми залишаємо в наших прогнозах одержання траншу МВФ у розмірі 1,3 мільярда доларів, але ми розуміємо, що вікно для одержання траншу дуже звужується. Якщо в першій декаді грудня бюджет ухвалений не буде, то шанси для одержання траншу цього року нульові», – сказав він.

Напередодні керівник НБУ Валерія Гонтарева заявила про загрозу втрати підтримки з боку міжнародних донорів. Вона також висловлювала сподівання, що своєчасне ухвалення бюджету на 2017 рік дозволить пришвидшити отримання чергового траншу від МВФ.

Місія МВФ, що працювала в Україні з 3 по 17 листопада, закликала українську владу ухвалити погоджений із програмою співпраці держбюджет на 2017 рік. Також місія заявила, що українській владі потрібно більше часу для виконання нинішнього етапу програми співпраці.

У Нацбанку України раніше заявляли, що розраховують отримати четвертий транш Міжнародного валютного фонду в 1,3 мільярда доларів до кінця року.

У жовтні в МВФ повідомили, що в разі успішної реалізації програми розширеного фінансування між Україною та Міжнародним валютним фондом, для чого необхідно виконати низку умов, Київ може отримати від МВФ 1,3 мільярда доларів у 2016 році і майже 5,4 мільярда доларів у 2017 році. Виділення коштів планується щоквартально за підсумками виконання критеріїв ефективності.

XS
SM
MD
LG