Доступність посилання

ТОП новини

«Нарешті!» – експерти про наближення безвізу для України та Грузії


На тлі вітань, які українці отримують з нагоди затвердження у Європарламенті механізму призупинення безвізового режиму (цього вимагали Франція, Німеччина та Голландія), який відкриває шлях до отримання Києвом, власне, безвізового режиму, лишається відкритим запитання, а коли власне Україна може розраховувати на подорожі до Європи без віз.

«Схоже, що ЄС наближається до давно обіцяного безвізового режиму для України. Нарешті», – твітує у четвер колишній посол США в Україні, експерт аналітичного центру Brookings Institution (Вашингтон, США) Стівен Пайфер.

Очікується, що наступного тижня законопроект щодо впровадження механізму призупинення безвізового режиму можуть затвердити на пленарному засіданні Європарламенту. Крім того, пропозицію має офіційно затвердити Рада ЄС, пише «Європейська правда».

«Схоже, що ЄС нарешті надав візову свободу Україні та Грузії, чи лишились ще якісь пастки?», – твітує експерт аналітичного центру Atlantic Council (Вашингтон, США), економіст Андерс Аслунд.

«Радий бачити, що питання безвізового режиму для України та Грузії нарешті рухається у Раді Європи – питання механізму призупинення безвізу було значною перепоною», – пише Кріс Гольцен, старший радник «Республіканського інституту» (США).

«Майже здобули. Суперечки з приводу механізму призупинення безвізового режиму завершено. Тепер фінішна пряма на шляху до безвізового режиму для України та Грузії», – твітує сьогодні президент Ради Європи Дональд Туск.

«Для Грузії та України це не просто безвізовий режим. Це підтримка цивізаційної відданості Європі», – міркує над важливістю події відомий український журналіст-міжнародник Максим Еріставі, який має значний вплив у західному медійному середовищі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG