Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Україна відреагувала на вислови Марін Ле Пен про Крим


Петро Порошенко погодив призначення учасникам бойових дій на Донбасі дострокової пенсії, а також підписав закон, який дозволяє військовим розривати контракти під час «особливого періоду».

А в МЗС отримали лист від СБУ про погодження заборони в’їзду на українську територію кандидата на посаду президента Франції від ультраправої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен у зв’язку з її висловлюваннями щодо територіальної цілісності України. Чому для України є важливими вибори у Німеччині й Франції, читайте у матеріалі.

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко виступив за перепоховання в Україні останків політичних діячів Симона Петлюри, Степана Бандери та Євгена Коновальця. «Сумна історія з Олесем знову ставить у порядок денний створення національного пантеону. Треба повернути в Україну Петлюру, Бандеру, Коновальця», – написав він. Діяч УНР Симон Петлюра похований у Парижі, чільні діячі Організації українських націоналістів Степан Бандера та Євген Коновалець – у Мюнхені та Роттердамі відповідно.

Від нового року атрибутика старої міліції остаточно стала в Україні недійсною. Тепер правоохоронці мусять носити лише нову форму та мати при собі винятково поліцейські посвідчення і жетон. Зникнути також мають застарілі печатки, емблеми та логотипи міліції. Радіо Свобода поцікавилося в експертів, які зміни чекають на Національну поліцію у 2017 році: не лише зовнішні, а передовсім змістовні?

Серед відомих політиків, які у 2017-му можуть помітно вплинути на розвиток ситуації у світі, є Ярослав Качинський, неформальний лідер польської держави. У цьому переконані аналітики британської агенції Reuters. Вони розташували брата загиблого в авіакатастрофі біля Смоленська тодішнього президента Польщі на другій сходинці в рейтингу 10 діячів, за якими варто спостерігати протягом року. У списку Ярослав Качинський опинився відразу після Дональда Трампа, випереджаючи Володимира Путіна та Ангелу Меркель. Радіо Свобода запитало польських експертів про погляди Качинського на Європу та Україну.

Два документальні фільми, щотижнева телевізійна програма, реалізація проекту для російськомовного сегменту аудиторії, кілька місяців роботи ‒ і на носі вихід ще одного фільму ‒ де Крим.Реалії говорять про життя кримської зірочки у світовій класичній музиці. Про початок телевізійного проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії», про успіхи року, сьогоднішній день і плани на майбутнє, розповіла продюсер Катерина Некреча.

Сьогоднішнє завершення у нас музичне. У першому відео український льотчик в інвалідному візку заспівав власну пісню про війну, а у другому – вуличний музикант у центрі кримського Севастополя виконав пісню «Відпусти» рок-гурту «Океан Ельзи». Пісня лунала українською мовою.

Музика не лише мистецтво, а й спосіб висловитись. Співайте! Ну і готуйтесь до морозів.

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG